Taaitaaipoppen hebben slechte invloed op FC Breukelen E7

Zaterdag 19 november 2011 Breukelen E7 speelt uit tegen v.v. Altius E8 in Hilversum met aan weerskanten genoeg wissels werd afgesproken om acht tegen acht te spelen. Vóór de wedstrijd deelde Keshia taaitaaipoppen uit in het kader van de Sinterklaas, even wat extra energie kan nooit kwaad … dacht moeders. In de eerste minuten van de wedstrijd lukte het Altius om onze keeper Tim te ontwijken en was de 1-0 daar. “Die taaitaaipoppen brengen ongeluk!” riep Kerran gelijk die eerste wissel stond! FC Breukelen stond al vroeg onder druk en gelukkig viel er niet direct weer een doelpunt.

Er volgde juist een omschakeling en de E7 kon het spel overnemen met o.a. een corner die in het zijnet belandde, een kans voor Mika en een bal van EJ hard op de kruising. Een afvallende bal, onderschept door Nikki, werd strak geplaatst op Mika en hij schoot de 1-1 binnen. Waar FC Breukelen achtereenvolgens drie corners kreeg, liet ook Altius van zich horen. Altius-aanvallers schoten enkele keren gelukkig over ons doel heen, maar speelden zichzelf heel goed vrij voor ons doel. Kortom: FC Breukelen stond weer onder druk. Na wederom een corner van Altius was het Nikki die de bal van de lijn wist weg te werken zodat het tot de rust 1-1 bleef.

Na de rust zetten beide teams aan. Eerst was er een mooie redding van Tim. Daarna kwam FC Breukelen met vier man in de aanval op de keeper van Altius af. Mika gaf een mooie voorzet op Thomas, maar hieruit volgde jammer genoeg geen doelpunt. FC Breukelen speelde gedreven. Echter heel onverwachts kregen we een tweede doelpunt tegen: 2-1. En toen had je de taaitaaipoppen aan het dansen! Brachten deze dan toch ongeluk zoals Kerran bij het eerste tegendoelpunt al zei? Of waren het soms voodoopoppetjes? vroegen enkele moeders langs de lijn zich af. En kwamen die nu ongeluk brengen?

Dat het allemaal verkeerd af zou lopen deze wedstrijd werd een feit. In nog geen vijf minuten tijd kregen we de 3-1, 4-1, 5-1 en 6-1 om de oren!! Wat gebeurde er nu met FC Breukelen E7? Stond de verdediging niet goed? Lieten we kansen liggen? FC Breukelen kreeg nog wel enkele kansen en speelde vrij aanvallend. We schakelden echter na een aanval niet snel genoeg om, zodat er snel gaten vallen voor een tegenaanval. Ook de verdediging pakte geen vaste man en we kwamen er helaas niet meer aan te pas en moest vlak voor het eindsignaal de 7-1 incasseren. Volgende keer dus géén taaitaai(voodoo)poppen meer voor de wedstrijd!