Lijstaanvoerder v.v. Smitshoek 1 verslikt zich niet in FC Breukelen 1

Koploper v.v. Smitshoek startte de wedstrijd behoedzaam en ook FC Breukelen keek eerst de kat uit de boom. Beide teams speelden 4-3-3 en hielden hun vrije man achterin. Smitshoek koesterde het balbezit door goed positiespel en FC Breukelen zocht wat sneller de spitsen. Soms ging dit erg slordig en met onnodig balverlies. De koploper straalde in het begin vertrouwen uit, maar FC Breukelen kroop langzaam uit de schulp en nam na 25 minuten het heft in handen. Dit resulteerde in drie hele grote kansen.

Na een goede actie op rechts van Deen van Embricqs volgde een uitstekende voorzet op de vandaag sterk spelende Eddy Vorm. Ed kwam goed voor zijn man en kopte snoeihard van dichtbij op het vijandige doel. Danny van Leusden, de ervaren doelman van Smitshoek, reageerde adequaat en pakte de bal klemvast. Even later was het Dave Rijkaard die goed anticipeerde op de kopbal van Vorm en kwam oog in oog met dezelde Van Leusden. Ook deze grote kans werd niet benut.

Megakans op slag van rust

De beste kans kwam in de 45e minuut. Deen van Embricqs ging ervandoor vanaf de linkerkant en zowel Rijkaard, Wijdenbosch als Vorm liepen met hem mee. Op vijf meter voor het doel, alleen voor de keeper, was het een peuleschil geweest als Deen de bal breed had gelegd op een van zijn drie teamgenoten. Deen ging echter voor eigen succes en schoot tegen de keeper. Extra zuur dat FC Breukelen niet met 1-0 de kleedkamer kon opzoeken was het onheil in de zestig seconden erna. Smitshoeker Tom Achterberg waagde van dertig meter een schot en tot ontzetting van alles en iedereen verdween de bal achter Roland Wiegmans. Het betere positiespel was voor Smitshoek, de beste kansen voor FC Breukelen. In plaats van de verdiende 1-0 ging de rust in met 0-1. Als koploper zit alles vaker mee, maar deze ruststand had FC Breukelen helemaal aan zichzelf te danken.

Vol voor de winst

De withemden kwamen goed de kleedkamer uit en na drie minuten volgde een bijna identieke situatie als net voor rust. Tom Kalkhuis (vandaag ontving hij, net als tegen Vitesse Delft, twee keer geel) kwam na een goede actie alleen voor de keeper, met Eddy Vorm in kansrijke positie naast hem. Helaas zag Tom Eddy over het hoofd en ook deze grote kans werd gemist. Door deze kaarten is Kalkhuis de komende twee wedstrijden geschorst. Inmiddels was de sterke Djuric Winklaar doorgeschoven naar het middenveld, werd de geblesseerde Deen van Embricqs vervangen voor Danijel Mahmutovic en kwam David van der Veld voor de moegestreden Lars van der Post. FC Breukelen ging vol voor de winst. Doelman Van Leusden van de gasten moest alle zeilen bijzetten bij een snoeihard schot van Dave Rijkaard. Natuurlijk werden de ruimtes groter. Smitshoek profiteerde hiervan en scoorde 0-2 op de counter door John de Ronde. Voor de zoveelste keer dit seizoen toonde FC Breukelen veerkracht en na een mooie steekbal van Tom Kalkhuis op Danijel Mahmutovic volgde een perfecte voorzet op Eddy Vorm die weer goed voor zijn man kwam en de verdiende aansluitingstreffer op zijn naam zette.

Onjuiste keuzes

Verliezen tegen koploper Smitshoek is geen schande, maar de twintig minuten vóór en na de rust bewezen dat ook deze tegenstander voor FC Breukelen te pakken was geweest wanneer de juiste keuzes zouden zijn gemaakt. Zaterdag 26 november wordt er geoefend en op dinsdagavond 29 november om 20.00 uur volgt de bekerwedstrijd (thuis) tegen topklasser h.v.v. Hollandia uit Hoorn.

19 november 2011, FC Breukelen 1 - v.v. Smitshoek 1 1-2 (0-1)

0-1 Tom Achterberg

0-2 John de Ronde

1-2 Eddy Vorm

Lees hier het verslag en bekijk foto’s van deze wedstrijd op de website van v.v. Smitshoek.