E1 ook tweede keer te sterk voor v.v. Nederhorst

nederhorst.jpg
Afgelopen zaterdag speelde de E1 zijn tweede wedstrijd tegen v.v. Nederhorst E1. Een week eerder werd al van deze ploeg gewonnen voor de KNVB-beker, nu speelden we voor de competitie. De Nederhorsters waren gewaarschuwd en uit op revanche. Zaak dus voor FC Breukelen E1 om direct scherp te zijn en de tegenstander niet al te veel hoop te geven.

Nederhorst koos voor een wat behoudender begin. Waar de eerste ontmoeting van verleden week vlamde aan alle kanten, was het zaterdag allemaal wat rustiger. FC Breukelen liep niet in de val door te ver naar voren te gaan spelen, maar speelde beheerst van achteruit en maakte weinig foutjes. Deze week was er getraind op het geven van rugdekking aan elkaar en dat best moeilijke concept werd goed uitgevoerd, waardoor Nederhorst weinig kansen kon noteren. Misschien hadden toch te veel jongens Nederland-Zwitserland bezocht, want net als in die match namen beide ploegen ook hier genoegen met een 0-0 ruststand.

In het vervolg zette Breukelen wat meer druk naar voren en kwamen er wat kansen voor de thuisploeg. Nederhorst kon er nog weinig tegenover zetten en moest toezien hoe FC Breukelen via Ruben de eerste goal maakte: 1-0. FC Breukelen E1 bleef goed spelen en gaf achterin niets weg. Er volgden nog een aantal grote kansen om de score uit te bouwen, maar óf de zuiverheid ontbrak of paal en lat stonden in de weg. (Of is dat hetzelfde?) De wedstrijd bleef zo natuurlijk wel spannend tot het eind. Beide ploegen vonden het doel echter niet meer ondanks dat ook Nederhorst tegen het einde de schroom van zich af gooide en de gelijkmaker probeerde te

forceren. Dat lukt eniet, dus drie punten voor FC Breukelen E1!

Goals E1: Ruben.

Man of the match: Thijs Langelaar.