Waarom de ‘Gedragscode medewerkers FC Breukelen’?

In 2010 werd Nederland opgeschrikt door het nieuws dat bij een Amsterdams kinderdagverblijf een medewerker was opgepakt wegens grootschalig kindermisbruik. Vol ongeloof moesten we vaststellen dat deze persoon jaren lang (soms zeer) jonge kinderen heeft misbruikt. Wanneer je als bestuurder van een voetbalvereniging met dit schokkende nieuws wordt geconfronteerd, geeft dit stof tot nadenken. Want hoe is een en ander eigenlijk bij onze vereniging geregeld? En: Kan zoiets als in Amsterdam ons ook overkomen? Vragen die wij onszelf stelden, waarop we eigenlijk niet de juiste antwoorden hadden. Daarom zijn we aan de slag gegaan.

Het is natuurlijk ondoenlijk om iedereen die bij FC Breukelen voor een groep kinderen staat, intensief te screenen. Maar wat we wél kunnen doen, is ervoor zorgen dat iedereen die bij FC Breukelen met kinderen werkt, onze Gedragscode medewerkers FC Breukelen onderschrijft. Samen met de regionale overheid hebben wij daarom deze gedragscode opgesteld die iedereen die hiervoor in aanmerking komt, inmiddels - verplicht - heeft ondertekend.

We realiseren ons als bestuur terdege dat we met ondertekening van de Gedragscode misbruik van kinderen niet voor honderd procent kunnen voorkomen. Maar met deze stap maken we wel voor iedereen duidelijk wat de Gedragscode inhoudt. Als vertrouwenspersonen zullen de leden van het dagelijks bestuur van FC Breukelen fungeren. U kunt de Gedragscode medewerkers FC Breukelen hier lezen.

Namens het FC Breukelen-bestuur, Rens van Angelen, voorzitter