FC Breukelen 2 houdt punt over aan ongelukkige middag

dvva.jpg

Zaterdag 12 november stond één van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen op het programma voor het tweede elftal. Bij winst zou de koppositie behouden worden, bij verlies zou tegenstander DVVA 2 ons passeren op de ranglijst. Vooralsnog had FC Breukelen alle uitwedstrijden weten te winnen, al zat er geen ploeg van het kaliber van DVVA tussen. De voorbereiding op deze wedstrijd verliep alles behalve vlekkeloos, vooral omdat FC Breukelen tot op het laatste moment op zoek was naar een speelgerechtigde keeper. Deze werd niet gevonden en dus moest een veldspeler zijn plaats onder de lat innemen.

Gelijkopgaand begin

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en DVVA liet zien over een fysiek sterke ploeg te beschikken die toch weinig de lange bal hanteerde. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen elkaars defensie niet wisten te doorbreken. Kansen waren schaars en daarom was het niet verrassend dat de eerste goal eigenlijk geen kans was. Er werd van DVVA-kant een poging gedaan de bal vanaf de rechterkant voor te geven, maar de bal werd verkeerd geraakt. Zo kon het gebeuren dat de bal over de keeper in de verre kruising vloog, hoewel de bedoeling anders was: 1-0. Aan het spelbeeld veranderde er weinig al had FC Breukelen iets meer kansen. Eén van die kansen werd door Maikel Goossens na een uitbraak vanaf rechts met een schuiver tot doelpunt gepromoveerd. Zijn andere poging om van dichtbij met hoofd te scoren werd door de doelman verijdeld. Hierdoor werd de rust met een 1-1 tussenstand bereikt.

Voorsprong na rust

Na de rust waren er opnieuw niet erg veel kansen, al waren de beste wel voor FC Breukelen. De bezoekende ploeg wist dan ook op voorsprong te komen. Koen Hooijmaijers gaf de bal scherp voor en daar stond Terrence van Vliet klaar om de bal te verlengen. Of hij de bal nou raakte of niet, is niet geheel duidelijk, waar de bal daarna belandde wel. Die viel bij de tweede paal binnen en zo leek Breukelen een goede stap te zetten op weg naar de zege: 1-2. DVVA wist vooral met standaardsituaties gevaar te stichten en dat zorgde voor enige drukte en chaos in het zestienmetergebied. Een speler van DVVA wist de bal achterin het zestienmetergebied onder controle te krijgen en zette een dribbel in. Hierbij struikelde hij, maar zette hij wel zijn actie door. De arbiter floot in eerste instantie voor een vrije bal, maar zag toen pas in dat het binnen het zestienmetergebied plaatsvond. Hierdoor kreeg FC Breukelen een strafschop tegen, inmiddels alweer in de derde wedstrijd op rij. De keeper zat er dichtbij, maar kon de 2-2 (tevens eindstand) niet meer voorkomen.

Ajax 3 weer op kop

Door dit resultaat behoudt FC Breukelen de voorsprong van twee punten op DVVA, maar zag het wel Ajax een voorsprong van twee punten pakken. Gezien de omstandigheden geen slecht resultaat, maar wel vervelend dat er zonder echt kansen weg te geven toch geen zege werd behaald. De discipline en organisatie binnen de ploeg, gecombineerd met bij vlagen goed voetbal, bieden echter wel perspectief voor de komende weken. Wanneer de concurrenten punten laten liggen, zal FC Breukelen er als de kippen bij zijn om hiervan te profiteren. Volgende week speelt het tweede thuis tegen s.c. Voorland 2.

12 november 2011, DVVA 2 - FC Breukelen 2 2-2 (1-1)

1-0 DVVA

1-1 Maikel Goossens

1-2 Terrence van Vliet

2-2 DVVA