Doelpuntenfestival bij FC Breukelen E7

FC Breukelen E7 speelde zaterdag 12 november 2011 thuis tegen h.s.v. Wasmeer E9 uit Hilversum. Je kunt al goed merken dat het in de ochtend frisser wordt en de winter in aantocht is. Onze jongens en meiden hebben daar echter nog geen last van, zij gaan er volledig voor op het veld en blijven zo lekker warm. En of ze er voor gingen! Met één wissel aan de kant en één wissel uitgeleend aan het veld ernaast liet de E7 direct van zich horen. In de eerste minuten van de wedstrijd was het al raak: Eljareau maakte een prachtig doelpunt direct uit de lucht schoot hij de 1-0 binnen.

De volgende aanval was gelijk weer voor FC Breukelen, vanuit een mooie samenwerking tussen EJ, Mika en Tessa. Een ingeschoten bal van Tessa kwam retour op Mika die daar gretig gebruik van maakte en de 2-0 was daar. FC Breukelen verstoorde het spel van Wasmeer zo snel bij de aftrap, dat Tessa met een mooie slalom de 3-0 op haar naam zette. En ook Thomas was helemaal los en maakte de 4-0 met een hard en hoog schot over de keeper.

FC Breukelen overheerste de eerste tien minuten subliem en daar kon een 5-0 van wederom Tessa ook nog wel bij. Jens die de ballen op het middenveld regelmatig opeiste, speelde Thomas in de voeten en de 6-0 was ook daar! Tessa wist ze vandaag ook goed te raken en maakte vervolgens 7-0 strak over de grond in de verre hoek. Dit opgeteld leek te mooi om waar te zijn.

De E7 nam gas terug, ging wat minder geconcentreerd spelen en Wasmeer kwam af en toe langszij. Zo had EJ een mooie redding, terug op onze keeper Tim en verstoorde daarbij de aanval van Wasmeer. De E7 stond voor het eerst goed onder druk en kreeg ook een eerste corner tegen. Deze werd eerst van de lijn gehaald en vervolgens toch binnen geschoten: 7-1. Zo vlak voor de rust was ook de 7-2 plotseling daar.

Met een leuke voorsprong begon de tweede helft en al snel zou Eljareau 8-2 maken middels een “panna” (tussen de benen door gespeeld). Vervolgens keerde het spel zich een tijdje tegen ons. De eerste twee aftrappen van Breukelen werden onderschept door Wasmeer en dat, alsof ze wakker waren geworden, maakte daar onmiddellijk gebruik van. Zo volgden daaruit twee doelpunten tegen ons en daarna nog eens twee: 8-6!

FC Breukelen E7 was echt eventjes het overzicht kwijt, maar herstelde zich uiteindelijk gelukkig weer helemaal. De altijd hard werkende en sportieve EJ maakte weliswaar de mooie 9-6, maar laat ook het spel voor wat het is wanneer een van de tegenstanders geblesseerd raakt. Hij gaat er dan broederlijk naast zitten tot de scheids de wedstrijd even stillegt. Vervolgens schoot Jens de bal vanuit een corner bijna binnen, deze kwam echter keihard terug van de tweede paal en tegen Mika’s gezicht. Mika is echter een taaie en het doelpunt dat hieruit voortkwam, deed wonderen. Zo gaat het handje van overwinning al snel de lucht in bij hem!

De tegenstander kwam met een man minder te spelen nadat een speler tot twee keer toe een gemene overtreding begaat, waarna de leider van Wasmeer direct maatregelen nam. Tessa zag nog kans om 11-6 binnen te schieten en Wasmeer zette uiteindelijk 11-7 op het bord. Kortom: een doelpuntenfestival in een wedstrijd met twee gezichten, maar uiteindelijk blijven de drie punten in Breukelen!! Knap gedaan hoor, jongens en meiden van de E7!