C1 boekt nonchalante maar ruime overwinning

jongaalsmeerunited.gif

Soms zou je willen dat er van tevoren niets bekend is over een tegenstander. Het enige wat we voor de wedstrijd uit de monden van de spelers hoorden, was hoeveel het vandaag zou worden; we moesten immers tegen de ‘hekkensluiter’ en die hadden tot nu toe alles met ruime cijfers verloren. De naam van de tegenstander was bij sommige niet eens bekend. Het behoeft verder geen enkele uitleg met welke instelling er aan deze pot werd begonnen…

Totaal ongeïnspireerd, ongeconcentreerd en zeer nonchalant dachten ‘de vedetten van de C1’ dit Aalsmeerse varkentje wel even te wassen. Jong Aalsmeer United had echter wel de juiste instelling; er werd immers tegen een titelkandidaat gespeeld en ze waren zeker niet van plan om zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. Met een gezonde dosis fanatisme en gretigheid werden de voetballende tekortkomingen ruimschoots gecompenseerd! Onze C1 wist de eerste twintig minuten welgeteld één doelrijpe kans te creëren en zo kon het gebeuren dat JAU verrassend de leiding nam. In negen wedestrijden wisten zij slechts drie keer te scoren, tegen onze verdediging (de minst gepasseerde van deze competitie) wisten ze het net zomaar te vinden: 0-1.

De Breukelense jongens leken wakker geschud: dit kon toch niet gebeuren? Zowaar kregen we wat terug te zien, al was het nog niet om over naar huis te schrijven. Eerst een uitval over rechts die Olivier panklaar aflegde op Emin. Deze had het geluk echter niet op z’n schoen zitten en schoot naast. Daarna was het Olivier die de bal over de verdediging stiftte, waarna Jesse met een simpel puntertje voor de gelijkmaker tekende: 1-1. Nog vóór de rust werd er orde op zaken gesteld: de 2-1 uit een vrije trap van Olivier (met een beetje hulp van de keeper), de 3-1 was een prachtige aanval over drie schijven waarbij Olivier de vrijstaande Michael niet over het hoofd zag, waardoor deze bekwaam afmaakte. Met deze toch nog geruststellende stand werd er gepauzeerd, tevreden was de leiding echter niet. De stilte van de spelers bevestigde dat ook zij dit beseften.

Toch was het begin van de tweede helft al niet veel beter; weinig overleg en veel nonchalance en ‘blinde ballen’. Eens te meer wordt hiermee duidelijkgemaakt dat de eerste minuten van een wedstrijd bepalend zijn voor de gehele wedstrijd. Als je niet scherp genoeg begint, valt dit gedurende de wedstrijd nauwelijks meer te corrigeren! Na vijftien minuten kwam het treintje dan toch eindelijk in beweging met een opvallende rol voor Michael. Eerst schoot hij via de kluts de 4-1 binnen, later zou hij er nog twee schitterend afmaken. Na eerst van dichtbij de lat te raken was het toch Jesse die de 5-1 (voorzet Justin) binnenwerkte. De 6-1 viel uit een vrije trap van een meter of dertig. Wellicht als voorzet bedoeld (hij zal dat zelf niet toegeven

Wink
), stuiterde de bal via de grond over alles en iedereen in de rechterbovenhoek. De 7-1 en de 8-1 door Michael kwamen uit respectievelijk een voorzet en een corner van Justin. Zo stond er aan het eind van de rit toch nog een mooie uitslag op de borden, maar in goede doen had deze nog veel hoger uit kunnen vallen.

Jong Aalsmeer United zal het nog zeer moeilijk krijgen zich te handhaven. De voornamelijk eerstejaars C-spelers begonnen goed, maar hielden het niveau niet lang genoeg vol. In deze pittige competitie is dat toch echt nodig om punten te pakken.

12 november 2011, FC Breukelen C1 - Jong Aalsmeer United: 8-1 (3-1)

Overige uitslagen

CSW C1 - Amstelveen C1 3-2; DIOS C1 - Argon C2 5-0; Hoofddorp C3 - De Dijk C1 2-2; FC Amsterdam C1 - Maarssen C1 2-1; De Meern C2 - Elinkwijk C2 1-5.

Zwaar duel verwacht tegen ASV De Dijk

We houden dus druk op koploper CSW dat Amstelveen maar ternauwernood van zich af wist te houden. Maarssen leed voor de derde keer op rij puntverlies, waardoor zij nu een gaatje laten vallen en de opponent van vandaag (FC Amsterdam) angstvallig dichtbij zien komen. Opvallend blijft ook dat ASV De Dijk C1, onze tegenstander komende week, zeer wisselvallig presteert: Na een prima begin, waarbij ze als koploper een serieuze titelkandidaat leken, zijn ze inmiddels afgezakt naar een zevende plaats. Beneden hun stand en dat zullen ze volgende week duidelijk willen maken! Tel daarbij op dat er ongetwijfeld nog enige revanchegevoelens leven na het verliezen van de bekerfinale tegen ons (toen beide nog als D1) en het mag duidelijk zijn dat ons volgende week in Amsterdam-Noord een zwaar duel wacht. Aanvang 13.00 uur, verzamelen en vertrek om 11.30 uur vanaf FC Breukelen.