Offensief FC Breukelen 1 toont karakter bij v.v. Spijkenisse 1

Voor de zoveelste keer scheen er op zaterdag een aangenaam zonnetje en dus ook op het mooie sportpark van v.v. Spijkenisse. Voor de talrijke toeschouwers een leuke voetbalmiddag onder bijna optimale omstandigheden. Het natuurgrasveld lag er prachtig bij en we kunnen er niet omheen om de vrijwilligers van Spijkenisse een groot compliment te maken. Het onderhoud van het hoofdveld is in eigen beheer en er werd met gepaste trots verteld dat er soms tussen de wedsrijden nog gerold werd. Het weer uitmuntend, het veld een tapijt en twee teams die vol voor de winst gingen.

Aanvallende plannen

Vanaf de aftrap toonde FC Breukelen ambities om met aanvallend voetbal de punten mee de bus in te nemen. In de derde minuut volleerde Lars van der Post van buiten het zestienmetergebied met de wreef op het doel van de uitstekende ervaren doelman Danny Voets (34). Voets pakte de bal klemvast en het gevaar voor Spijkenisse was geweken. In de zesde minuut werd een doelpunt van Spijkenisse terecht afgekeurd wegens buitenspel. FC Breukelen zette goed druk op de achterhoede van de tegenstander en dat resulteerde in de 15e minuut in een te korte terugspeelbal van rechtsback Jeroen van Geest. De hardwerkende Eddy Vorm zat er goed tussen en kon de bal in het lege doel werken, maar helaas ging de bal voorlangs. Spijkenisse werd gevaarlijk door vrije trappen van de zijkant en kwam zo ook op voorsprong in de 18e minuut. Julien Gret kon slecht gedekt en ongehinderd binnen werken en tegen de verhouding in was het 1-0 voor de thuisploeg. FC Breukelen bleef het initiatief houden en dit resulteerde in de grootste kans van de wedstrijd. Sven Eggermont, die een ongelukkige wedstrijd speelde, zette uitstekend voor en bereikte Tom Kalhuis die volledig vrij stond en de bal slechts binnen hoefde te schieten. De bal verdween, tot verbijstering van iedereen maar vooral van Tom, over het doel. Toch werd de terechte gelijkmaker door de uitstekend spelende Kalkhuis even later binnengeknald: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Sterk uit kleedkamer

FC Breukelen kwam wederom, net als vorige week, goed uit de kleedkamer. De hele tweede helft was voor FC Breukelen. In de 46e minuut ging Deen van Embricqs ervandoor op rechts en knalde op de paal. In de 48e minuut uit een vrije trap van Tom Kalkhuis scoorde de voor Sven Eggermont ingevallen Rick de Lange met zijn rechterbeen na een doorkopbal van Eddy Vorm 1-2. Jammer voor Rick dat hij in de 55e minuut te lang aarzelde met het wegwerken van de bal en zo de kans gaf aan de slimme spits Onno Doeland die dat cadeau gretig aanvaardde en de onverdiende 2-2 inschoot. Keeper Roland Wiegmans, vervanger voor Branko Bins en Alex Sacca, liet zien dat hij niet hoeft onder te doen voor de twee genoemde geblesseerde doelwachters en ranselde een schot uit de winkelhaak dat bij menig andere keeper een doelpunt geweest was. Roland speelde een degelijke wedstrijd. Spijkenisse stichtte gevaar door haar vrije trappen, FC Breukelen door een schot van David van der Veld op de kruising en door Deen van Embricqs die vlak voor doel de bal ongelukkig teruglegde. Het was even later alweer spits Onno Doeland die Rick de lange te slim af was en 3-2 scoorde. Sjoerd Molleman kwam net te laat om de bal van de doellijn af te halen.

Op karakter

FC Breukelen toonde karakter en koos massaal de aanval. Na een mooie combinatie tussen de ingevallen Dave Rijkaard en Levinho Wijdenbosch scoorde de laatste met een leep rollertje en zorgde zo voor 3-3. Hierna stond Spijkenisse op instorten en kreeg FC Breukelen nog twee reuzenkansen. De eerste was voor Deen van Embricqs die bij de tweede paal een kleine teen tekort kwam om de winnende 3-4 te scoren. Dave Rijkaard kwam na een mooie combinatie alleen voor de keeper en moest de winnende goal gaan maken. Hij maakte de keuze om vol uit te halen, maar gaf zo de keeper van Spijkenisse de kans om het punt te redden.

Koploper op bezoek

Volgende week ontvangt FC Breukelen de nieuwe koploper Smitshoek. Wederom een mooie uitdaging om te laten zien dat FC Breukelen niet op de plaats staat op de ranglijst waar het thuishoort.

12 november 2011, v.v. Spijkenisse 1 - FC Breukelen 1 3-3 (1-1)

1-0 Julien Gret

1-1 Tom Kalkhuis

1-2 Rick de Lange

2-2 Onno Doeland

3-2 Onno Doeland

3-3 Levinho Wijdenbosch

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van v.v. Spijkenisse.