NVC B1 duwt B1 naar onderste regionen

nvc.jpg

Na de onverdiende nederlaag van vorige week stond nu de thuiswedstrijd tegen NVC B1 op het programma. Het was een week waarin de B1 weer twee blessuregevallen rijker werd in de vorm van Chris en Tobias. Chris heeft zijn enkelbanden ingescheurd wat hem zeker vijf weken gaat kosten en Tobias heeft een verzwaarde vorm van een longontsteking en daar is de revalidatieduur niet van bekend. Hierdoor mochten Michiel en Giorginho starten ten koste van de geblesseerden. Met een tactisch gezien net iets andere organisatie speelde Michiel ‘op 10’, Hans en Zaid namen controlerend op het middenveld de honneurs waar. Giorginho, Scott en Stef vormden de voorhoede en de taak lag bij Alexander, Bob, Jantijn, Anouar en Jesse Schreurs om de nul te houden.

Machteloos

FC Breukelen B1 begon zeker niet slecht aan te wedstrijd. Het enige verwijt wat gemaakt kon worden was dat een aantal spelers niet fel genoeg was en dat zorgde ervoor dat men na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan keek tegen de medekoploper uit Naarden. Het eerste doelpunt viel vrij ongelukkig. Nadat de B1 de bal niet goed wegwerkte, waagde een speler van NVC een poging van een meter of dertig. Deze bal werd door velen gemist in de achterhoede, waardoor ook Jesse niet meer op tijd bij de bal kon komen. De tweede goal was soortgelijk aan de eerste. FC Breukelen stond niet goed bij een ingooi en zo kon een speler door de verdediging dribbelen en Jesse het nakijken geven. Verder speelde FC Breukelen in balbezit zeker niet slecht wat zich uitbetaalde in angst bij de trainer van de tegenstander. De B1 was echter niet bij machte om dit in een goal uit te drukken wat zeker voor oproering had kunnen zorgen op het veld. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Michiel met een polsblessure, waarvan achteraf bleek dat hij zwaar gekneusd was. Jesse van Riet was na zijn wedstrijd met de C1 de B1 komen versterken en zo kon hij zich opmaken voor nogmaals een goed uur voetballen.

Terechte nederlaag

Ook de tweede helft kon FC Breukelen geen potten breken, zelfs geen kansen creëren. NVC deed dit echter wel en wist via een aantal fraaie goals uit te lopen naar een 5-0 eindstand. De ene goal was nog mooier dan de ander en zo werd FC Breukelen volledig kansloos gelaten in deze wedstrijd. Feit is dat de bezoekers meer rust in het spel hadden en eigenlijk gewoon een stapje verder zijn dan onze B1. Ook C1-speler Junior mocht voor het eerst dit seizoen aansluiten bij de B1 en mocht ook nog zijn debuut maken. Dit seizoen is al meermaals gebleken dat de C1 een uitstekend team heeft en ook Junior wist de laatste 25 minuten zijn mannetje te staan in de defensie bij de B1. Anouar wist de schijnwerpers na afloop nog op zich door een slaande beweging naar een tegenstander te maken, wat hem op een terechte rode prent kwam te staan. Dit zal hem ongetwijfeld een aantal wedstrijden schorsingen gaan opleveren en dus dupeert hij de B1 met deze actie. Echter geldt wel dat wat gebeurd is, is gebeurd en dat er dus niets meer aan te doen is. We hopen dat het team (inclusief Anouar) wel zijn les hieruit trekt!

Stof tot nadenken

Achteraf gezien is weer gebleken dat een deel van de B1 wel door het vuur wil gaan en elke wedstrijd wil knokken voor de zege, en dat er een aantal spelers is voor wie het niets uitmaakt of er nu wordt gewonnen of verloren. Deze laatste groep jongens moet bij zichzelf te rade gaan wat hieraan gedaan kan worden, zodat de B1 meer punten kan gaan pakken. Dit is zeker noodzakelijk omdat de degradatiezone nu steeds dichterbij komt.

Snel uit de zorgen

De komende week mag men op bezoek bij ASC Nieuwland. Deze ploeg bevindt zich ook in de lagere regionen en kan inmiddels dus als concurrent gezien worden. Belangrijk is dat de B1 dan de punten mee naar Breukelen neemt om zo weer wat uit de zorgen te kruipen. Verder namens het gehele elftal en de begeleiding veel sterkte toegewenst aan alle blessuregevallen van de B1, hopende dat ze er zo snel mogelijk weer bij zijn! Daarnaast ook nogmaals dank voor Jesse Schreurs die in principe zijn laatste wedstrijd voor de B1 heeft gekeept dit seizoen, omdat keeper Remco weer fit begint te raken. Hij zal hoogstwaarschijnlijk volgend weekend zijn rentree onder de lat maken en weet in ieder geval dat er een goede stand-in in de C1-selectie zit.

FC Breukelen B1 - NVC B1 0-5 (0-2)

Opstelling: Jesse Schreurs, Alexander, Bob, Jantijn, Anouar; Hans, Michiel (25’ Jesse van Riet), Zaïd; Giorginho (40’ Jim), Scott en Stef (55’ Junior).