Voorbeschouwing v.v. Spijkenisse 1 - FC Breukelen 1

spijkenisse.jpg

v.v. Spijkenisse is een club uit het zaterdagvoetbal met een lange historie. De huidige negende plaats op de ranglijst heeft het team vooral te danken aan de laatste twee wedstrijden die beide in winst werden omgezet. Het team scoort makkelijk en vaak. Maar liefst zeventien keer wist de ploeg het net te vinden, maar hiertegenover staan 23 tegendoelpunten (vijf méér dan FC Breukelen). Zaterdag zullen er dus zeker doelpunten gaan vallen, dat lijkt een zekerheidje.

Het team beschikt in de as over drie belangrijke spelers. Achterin speelt de technisch vaardige ex-prof Harvey Wijngaarde, op het middenveld Gerson Rodrigues (ook een ex-prof van Dordrecht en FC Den Bosch) en voorin acteert de altijd scorende Onno Doeland. Met name Doeland is een ervaren ex-hoofdklassespits die in het verleden uitkwam o.a. voor HSV Hoek, ASWH en DOTO.

Voor FC Breukelen is op dit moment elke wedstrijd belangrijk. Het onderlinge kwaliteitsverschil tussen alle teams in deze zware klasse is minimaal. Details geven vaak de doorslag. FC Breukelen mist zaterdag maar liefst vijf spelers: Jim Blom, Jack Castelijns, Dave Rijkaard, Alex Sacca en Branko Bins. De resterende selectiespelers wensen we veel succes om de klus te klaren.