E5 pakt eerste punt tegen h.s.v. Wasmeer E5

Deze zaterdag moet het gaan gebeuren. Dat roepen we al de laatste paar wedstrijden, maar nu voelt het ook echt dichtbij. Twee weken geleden was de wedstrijd tegen Argon, dat toen op de tweede plek stond, al erg goed gegaan. Een spannende pot die maar net met 3-2 werd verloren. Nu uit bij Wasmeer in Hilversum, dat ergens halverwege de ranglijst staan, gaan we weer voor de winst. De start van de wedstrijd verloopt wat rommelig, omdat we maar net op tijd bij Wasmeer op het kunstgras staan. Op het laatste moment blijkt dat we een speler tekort hebben en worden we gelukkig gered door Sten (en zijn vader Johan) van de E4.

De scheidsrechter neemt zijn taak serieus en de wedstrijd gaat toch op tijd van start. Net voor de aftrap vraagt de coach onze jongens om de krachten goed te verdelen, omdat er geen reserves zijn om in te vallen. Dat blijkt toch erg lastig, ze zijn erg gretig en lopen soms op drie posities tegelijk. Na tien minuten gaan onze jongens iets rustiger spelen en komt er veel meer structuur in de opbouw en de aanvallen.

De achterhoede zit potdicht met Sten op links, Tom in het midden en Richard op rechts. Alle drie zijn het bikkels die nooit opgeven. In de voorhoede gaat de bal steeds vaker tussen Lucas, Wouter en de andere Lucas heen en weer. Al snel komen er goede kansen en wat mooie schoten die door de keeper van Wasmeer buiten het doel worden gehouden. Bram heeft de eerste helft erg weinig te doen en staat de spelers trots aan te moedigen. Dat is ook waarom hij vaak de aanvoerdersband krijgt. De ruststand is 0-0 en er liggen volop kansen op winst.

Na de rust wil Bram graag voetballen en dus gaat Lucas keepen. Onze jongens drinken en snoepen wat suiker en gaan verder met het goede spel. Wouter schiet zelfs een bal zo hard, dat de stoere keeper even behandeld moet worden als de bal in zijn buik belandt. Bram verdeelt op het middenveld de ballen naar Lucas en Wouter voorin en hij schiet zelf ook een paar mooie ballen op het doel. De keeper van Wasmeer groeit echter door de oefening en FC Breukelen moet blijven werken.

Dan heeft Tom grote pech. Hij gaat goed naar de bal en verdedigt de bal uit, maar krijgt hierbij een dreun tegen zijn knie. Daarna valt de bal voor de voeten van de spits van Wasmeer en die laat Lucas kansloos. De spelertjes kijken nog hoopvol naar de scheidsrechter, maar die geeft aan dat het een doelpunt is. Dat is echt even balen, krijgen we na al dat werken tóch nog een doelpunt tegen. Het is 1-0 voor Wasmeer.

Het balen wordt door Tom snel aan de kant gezet en hij gaat kort na de aftrap met de bal op pad langs de lijn. Hij geeft een mooie pass naar Sten in het strafschopgebied. Sten rukt op naar de keeper en legt dan de bal perfect af op Wouter die met een harde pegel de keeper kansloos laat. Het publiek gaat helemaal los. Zo snel terugkomen, met zo’n mooi opgebouwde goal, het geloof in een mooie afloop is weer helemaal terug.

De resterende minuten duren echter erg lang. Eerst kan FC Breukelen nog een paar keer bijna de winst pakken, maar dan raakt de energie echt op. Zonder wissels is het echt heel pittig. Zowel Tom als Sten ruimen nog wel een bal van de doellijn met een “wegwerkpoeier”. Ook Lucas gooit alle armen en benen in de strijd om Wasmeer van het scoren te houden.

Het lijkt alsof de minuten nu tweemaal zolang duren, maar dan is daar het eindsignaal en kan FC Breukelen tevreden terugkijken op het behalen van hun eerste punt in de competitie! We zijn nu gelijk van die vervelende laatste positie af en de weg naar boven is ingeslagen. Een prestatie waar een drankje en een hapje bij worden gehaald. Tijdens het douchen staat het voor Bram al vast wie vandaag de Man of the Match moet worden: “Dat is natuurlijk Sten, want hij heeft gezorgd dat we konden spelen en heeft een bal van de doellijn gehaald toen we op 1-1 stonden.” Dus Sten, jij bent de Man of the Match. Gefeliciteerd!

Graag willen we langs deze weg nogmaals onze grote dank uitspreken aan Marcel en Johan van de E4 voor het helpen van onze E5. Het is niet niks om in te vallen in een ander team als je eigen team ook rond dezelfde tijd speelt. Echt super dat jullie hieraan hebben meegeholpen. Jenna, Joost en Jack zaten deze zaterdag met ziekte en een gekneusde enkel thuis. Beterschap dame en heren. Danny was op pad en had zich al eerder afgemeld.