E1 beloont sterk bekerduel met winst tegen v.v. Nederhorst E1

nederhorst.jpg

De derde wedstrijd voor de KNVB beker bracht ons afgelopen zaterdag naar Nederhorst den Berg. v.v. Nederhorst maakt dit seizoen een transitie door. Zo waren wij deze dag de eerste bespelers van het gloednieuwe kunstgrasveld, maar moesten we ons verkleden in een bouwval.

De wandelroute naar het veld noopte een trouwe supporter die middag nog een paar nieuwe schoenen te gaan halen. Geen probleem verder: de ontvangst was zeer vriendelijk en we kregen nog met een verwijzing naar het hoofdveld te horen waarom het hier ‘den Berg’ heet.

De uitgangspositie voor overwinteren in het bekertoernooi is moeilijk: de concurrentie moet verliezen van de zwakste broeder in de poule, wij moeten winnen van Nederhorst E1, liefst met groot verschil, en Nederhorst heeft dezelfde opdracht. Om een en ander nog wat ingewikkelder te maken: Nederhorst zit ook bij ons in de competitie en is volgende week onze gast in Breukelen.

Laten we het maar simpel houden: onze E1 gaat gewoon voor de winst. De wedstrijd blijkt zeer boeiend, strijd en vechtlust van beide kanten. Een enthousiast publiek langs de lijnen zweept de spelers op tot grote hoogten. Het is FC Breukelen dat iets beter combineert onder het herfstzonnetje, maar toch als eerste tegen een achterstand aankijkt: 1-0. Dit keer raken we echter niet de kluts kwijt en komen snel terug in de wedstrijd door een goal van Ezra: 1-1. Even later is het Levi die met een mooie krul uit een ingestudeerde corner FC Breukelen op voorsprong zet: 1-2. Nog vóór de rust trekt Nederhorst echter de stand gelijk na een snelle counter: 2-2.

Na de nodige limonade - het tempo lag hoog - blijft FC Breukelen de beter tikkende ploeg, maar Nederhorst ligt steeds op de loer om de foutjes af te straffen. Een afstandsschot van Jochum wordt niet goed gekeerd en Ruben staat op de goede plek: 2-3. Nederhorst drukt wat meer en dwingt keeper Daan wederom tot enkele fraaie reddingen, maar uiteindelijk moet hij toch de 3-3 toestaan.

Beide ploegen laten zien vandaag niet te willen verliezen. Het is dit keer dan eens Breukelen dat aan het langste eind trekt door middels hetzelfde recept (afstandsschot Jochum, intikker Ruben) de 3-4 te maken. Een verdiende overwinning met goed spel op alle fronten, hoe heerlijk kan de zaterdag zijn.

De concurrent s.v. ’s-Graveland E1 heeft helaas voor ons ook gewonnen: 8-0 tegen Wasmeer E3. Wij eindigen dus op plaats 2 in deze bekerpoule, maar we hebben wel laten zien wat we kunnen!

Goals E1: Ezra, Levi, Ruben (2x).

Man of the match: Jochum Korzelius.