C2 dóór in beker ondanks foutenfestijn

Op een merkwaardig warme herfstzaterdag op 5 november speelde de C2 haar laatste bekerwedstrijd in de poule tegen s.c. ’t Gooi C2. De voorgaande wedstrijden werden met overmacht gewonnen (16-0 en 1-7). Tegenstander ’t Gooi komt ook uit in onze competitie en staat laatste. Onderschatting dreigde en dat is ook precies wat er gebeurde. Vanaf de aftrap kwamen we gelijk al in een zeer kansrijke positie. De afronding faalde en dat was gelijk een slecht voorteken voor de rest van de wedstrijd. Gevoetbald werd er over het algemeen wel, maar de foutjes in de afronding, passing, uitverdedigen etc. zorgde voor een zeer rommelig spelbeeld.

Na een minuut of twintig werd de bal teruggespeeld op de opkomende Rutger. Vanuit het centrum zag hij dat de keeper de linkerkant van zijn doel helemaal vrijliet. Zonder te twijfelen haalde hij hard uit en de bal verdween prachtig in de kruising. Hij maakte overigens hiermee zijn eerste officiële doelpunt! De leiding haalde opgelucht adem: dit zou de ban toch wel breken?

Helaas bleef het niveau onder de maat. Onze bezoekers kregen zelfs wat doelkansen. Of dat nu kwam door de dubbele nummers 12 en 13 (waar kwamen die nu vandaan?) of onze C2, laten we even in het midden. Toch konden we veilig de rust bereiken met een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Koen die simpel kon intikken uit een vrije trap van Rutger. Het was eigenlijk een kopbal die door de handen van de keeper ging. Afronden was daarna simpel.

De tweede helft bracht verandering. Wel ongelooflijk veel kansen voor de C2, maar de bal wilde er maar niet in. Veel inzet, weinig resultaat. In dit foutenfeest, waarin ook de tegenstander het nodige liet afweten, werd het toch nog spannend. In de kluts kwam er een schot op goal die nog door Ruben werd weggetikt. Helaas voor de voeten van de tegenstander die deze kans niet onbenut liet: 2-1.

We kregen nog genoeg kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar het vizier bij Martijn, Koen, Gino, Max stond vandaag niet op scherp. Uiteindelijk sloten we na zeventig minuten spelen af en won ’t Gooi de tweede helft met 0-1. We zijn officieel door in de beker! Nummer twee, ’s-Graveland, ondanks de 5-1 winst op Hertha, blijft op drie punten achterstand. We zien ’t Gooi C2 nogmaals over een paar weken in de competitie.

Onze speciale dank gaat uit naar scheidsrechter Marcel Ruitenberg die we vijftien minuten voor aanvang van de wedstrijd bereid vonden te gaan fluiten!