E4 verslaat u.s.v. Elinkwijk E4

(nagekomen verslag)

Na een weekendje vrij kwam de E4 eind oktober weer in de (kunst)wei om tegen Elinkwijk E4 te voetballen. Elinkwijk stond dan wel onderaan, maar had de wedstrijden allemaal met zeer klein verschil verloren. De E4 moest dus waken voor onderschatting… In de eerste helft werd er redelijk gevoetbald, een aantal mooie aanvallen leverden kansen op, maar geen doelpunten. De verdediging stond goed vandaag en als er toch een schot op doel kwam, liet Mart zien dat hij een zeer goede keeper aan het worden is.

Toen iedereen zich al met een 0-0 ruststand had verzoend, dacht Diana met een prima pass Wessel te bereiken. Omdat Wessel er net niet bij kon en de (overigens zeer goede) keeper van Elinkwijk in de beweging van Wessel trapte stond het plotseling toch 1-0 voor FC Breukelen.

FC Breukelen begon de tweede helft sterk, wat al snel resulteerde in een corner die heel snel en slim door Milan op Rafael werd gespeeld die de bal onhoudbaar voor de keeper in de lange hoek plaatste. 2-0 en de punten zijn binnen? Nee, zeker niet. Elinkwijk kromde de rug en begon Breukelen onder druk te zetten. Veel kansen leverde dat niet op omdat de verdediging met Elias, Rafael, Diana en Sten goed stond te spelen. En de aanvallers Klaas-Pieter, Wessel, Milan en Jim droegen hierin goed bij door gevaarlijk te blijven en daarbij de verdediging goed te assisteren.

Toch werd Elinkwijk af en toe gevaarlijk, maar Mart verkeerde in topvorm. Slechts één goal hoefde hij toe te staan, zodat, ondanks de vele professionele rolpartijen van Elinkwijk, uiteindelijk verdiend de 2-1 overwinning binnen werd gesleept. Hiermee handhaaft deze ploeg van eerstejaars E-pupillen zich in de top van de 2e klasse!