C1 doet haar plicht en klimt naar tweede plaats

demeern.jpg

Vandaag stond de ‘op papier’ niet al te zware wedstrijd tegen v.v. De Meern C2 op het programma. Met slechts 2 punten stond dit team op de één na laatste plaats, een mooie gelegenheid om iets aan ons doelsaldo te doen – althans … eerst maar eens winnen natuurlijk! Een misverstand bracht Chris vandaag helaas een voetballoze middag, trainer Lars trok het boetekleed aan en zal e.e.a. bespreken. Onder ideale omstandigheden, een heerlijk najaarszonnetje en temperaturen van zestien graden leken alle voorwaarden aanwezig. Het liefst zou je dan op gewoon gras spelen, maar dat hebben ze op dit prachtige nieuwe complex niet eens.

De jongens werd vooraf duidelijk gemaakt niet te gemakkelijk de wedstrijd in te gaan; dit was ons vorige week al bijna opgebroken. Onze landskampioen overkomt dit ook nogal eens tegen duidelijk mindere teams. Alhoewel de bedoelingen goed waren, bleek De Meern heel goed in staat te zijn ons spel dusdanig te ontregelen, dat we maar weinig uitgespeelde kansen konden creëren.

Met veel passie en kracht hielden zij ons middenveld en de aanvallers behoorlijk kort en kwamen zelfs een paar keer gevaarlijk door. Justin kon gelukkig ook een paar goed doorbreken op rechts, maar zocht telkens de buitenkant op. Achterin werd wat zenuwachtig uitverdedigd en met enige regelmaat de lange blinde bal gehanteerd. Al met al geen fraai spel, totdat Justin bij de volgende uitbraak de uitkomende keeper met een hoog schot wist te verschalken: 0-1.

Het spel werd ietsje beter en na wederom goed storen (net als vorige week) wist Olivier de bal te ontfutselen en net iets eerder bij de bal te zijn dan de keeper: 0-2. De Meern leek gebroken, toch kwamen zij nog bijna op 1-2 toen Stan de bal eventjes door z’n handen liet glippen. Het was Stan zelf die het doelpunt nog kon voorkomen. Met de 0-2 stand werd de kleedkamer opgezocht, de tweede helft moest er toch echt een tandje bij om de score op te kunnen voeren. Een donderspeech van Mario en het aanhoren van de grote uitslag van een van onze concurrenten brachten de jongens de spreekwoordelijke ‘peper in de kont’.

FC Breukelen begon dan ook vurig aan de tweede helft. Uw verslaggever zat inmiddels in de auto op weg naar een andere sportieve verplichting, maar de sms’jes van Mario rolden achter elkaar binnen: 0-3 Jesse, 0-4 Olivier, 0-5 Olivier! Dit in een tijdsbestek van slechts acht minuten en dat beloofde wat. Plots werd het echter erg stil, slechts een berichtje dat Stan een wereldredding had verricht en vlak voor het einde de 0-6 van Jesse. Een prima uitslag natuurlijk en hiermee passeerden we v.v. Maarssen (verrassend 1-1 thuis tegen het laaggeklasseerde DIOS) en blijven we in het spoor van CSW.

5 november 2011, De Meern C2 - FC Breukelen C1: 0-6 (0-2)

Overige uitslagen

De Dijk C1 - FC Amsterdam C1 1-2; Amstelveen C1 - Elinkwijk C2 2-6; Maarssen C1 - DIOS C1 1-1; Argon C2 - CSW C1 0-8; Jong Aalsmeer United C1 - Hoofddorp C3 1-3.

Opvallend hier is het vierde verlies van De Dijk C1, dit keer tegen FC Amsterdam C1, waarmee de rol van De Dijk voorlopig lijkt te zijn uitgespeeld (onze tegenstander op 19 november) en daardoor een verrassende opkomst van FC Amsterdam. Hierdoor krijgt het nog in te halen duel (althans daar gaan we voorlopig nog maar even van uit) nog een extra lading. Volgende week 12 november de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Jong Aalsmeer United C1 (nog nul punten en een doelsaldo van -48). Een reële kans om weer drie punten aan ons totaal toe te voegen en de druk op de koploper te houden: Aanvang 10.45 uur, verzamelen om 9.45 uur.

Volgende bekerstrijd bekend

Inmiddels is er ook duidelijkheid over de volgende bekerwedstrijd. Op 26 november spelen we de volgende ronde thuis om 12.30 uur tegen HBC C1 uit Heemstede. Zij komen uit in de eerste klasse 03 en spelen in de subtop. In de vorige ronde schakelden zij DIOS C1 (uit onze poule) uit met ruime cijfers.