Arbiter leidt nederlaag FC Breukelen B1 in tegen VVZ'49

Op een misschien wel uitzonderlijk mooie novemberdag mocht FC Breukelen B1 zijn wedstrijd spelen in Soest tegen VVZ’49. Met de weer fitte Tobias in de gelederen maar de door blessure afwezige Giorginho werd er met dertien man afgereisd richting Soest. Tobias had vorige week al zijn rentree gemaakt en was klaar om voor de leeuwen gegooid te worden.

Na de terechte nederlaag van vorige week en een goed gesprek op de training werd met veel vertrouwen toegeleefd naar deze wedstrijd dat zich in de onderste regionen van de 1e klasse bevindt. Er was deze week leuk en scherp getraind en dus leek het een perfecte wedstrijd te gaan worden. Het devies van vandaag was dat je moest winnen en absoluut geen nederlaag mocht lijden. FC Breukelen begon met drie wijzigingen ten opzichte van vorige week, Jantijn nam weer plaats centraal in de verdediging, Tobias nam de plek op het middenveld over van Michiel en Stef de linksbuitenpositie van Jim.

Afwachtend

Zowel VVZ’49 als FC Breukelen begonnen wat afwachtend en onzeker aan de wedstrijd. Duidelijk was aan beide kanten een lichte vorm van angst te zien om niet te verliezen. VVZ’49 maakte het FC Breukelen moeilijk om in het eigen spel te komen wat leidde tot wel een spannende, maar technisch niet heel hoogstaande wedstrijd. Toch wist FC Breukelen zijn eerste de beste kans tegen de touwen te werken. Het was precies halverwege de eerste helft linksback Anouar die na een goede loopactie langs de zijlijn een afgemeten voorzet op het hoofd van Bob gaf die deze niet minder knap in de verre kruising kopte. Een grote smet op deze wedstrijd was het uitvallen van Chris na een half uur met een op het oog zware enkelblessure. Hij viel dan ook uit wat tot gevolg had dat Michiel rechtsbuiten ging spelen en Bob centraal in de verdediging ging spelen. Dit alles had onbewust toch een negatief effect op een toen machtig FC Breukelen wat VVZ’49 totaal onder de duim had. VVZ’49 begon wat kansjes te krijgen, maar toch werd met een 0-1 voorsprong de rust gehaald.

Slordig

Eigenlijk gold voor de gehele tweede helft dat FC Breukelen niet slechter was dan VVZ’49, maar iets slordiger wat vroeg balverlies tot gevolg had. Daarnaast had het mindere schakelen van het middenveld en de voorhoede tot gevolg dat FC Breukelen B1 het zichzelf in eerste instantie erg lastig maakte en VVZ’49 wist na tien minuten in de tweede helft dan ook gelijk te komen na een knappe aanval. Het vervolg van de wedstrijd kan beschreven worden als zeer omstreden. De tot dan al niet perfect fluitende scheidsrechter zag een speler van VVZ’49 totaal over het hoofd en die kon zomaar alleen afstevenen op Jesse. Na een ongelukkige scrimmage was het uiteindelijk Alexander die de bal in eigen goal werkte wat een zware mentale genadeslag bleek te zijn voor FC Breukelen B1.

Murphy’s Law

Iedereen weet dat de scheidsrechter de baas is en dat voetbal een spelletje van voornamelijk afdwingen is, maar op het moment dat dit gebeurd is, kun je je indenken dat het voetballen dan even niet meer leuk is. Het is een spelletje en een spel is het leukst als het eerlijk wordt gespeeld. Als er dan even iets tegenzit, zit voor het gevoel ineens alles tegen en is het gewoon moeilijk dit van je af te spelen. VVZ’49 wist in de slotfase ook nog 3-1 te maken wat tevens de eindstand was.

Vol vertrouwen naar volgende week

Vandaag was echt een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden, maar zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal bij. Achteraf gezien was VVZ’49 gewoon een stapje feller, maar FC Breukelen speelde zeker niet onaardig en bij vlagen zelfs heel leuk. Feit blijft wel dat je na dit alles met lege handen staat en er niets mee opschiet. FC Breukelen heeft nu nog slechts drie of vier ploegen onder zich (niet alle uitslagen zijn binnen), waardoor de ploeg op een positie staat waar zij zeker niet hoeft te staan. In tegenstelling tot vorige week zijn zowel ouders als leiding van de B1 ervan overtuigd dat de punten vanzelf gaan komen en de B1 er weer bovenop komt als dit voetbal wordt doorgezet! Volgende week komt subtopper NVC op bezoek en laten we er dan van uitgaan dat FC Breukelen het hen zeer lastig gaat maken.

Man of the Match: Tobias van der Tol.

VVZ’49 B1 – FC Breukelen B1 3-1 (0-1)

Doelpunt: Bob (assist: Anouar)

Opstelling: Jesse, Alexander, Chris (’30 Michiel), Jantijn, Anouar; Hans, Zaid, Tobias; Bob, Scott en Stef (’50 Jim).