Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - BVCB 1

bvcb.png

BVCB komt uit Bergschenhoek bij Berkel en Rodenrijs. BVCB staat op een geflatteerde achtste plaats met tien punten. Eigenlijk heeft BVCB het dubbele aantal punten van FC Breukelen, omdat het drie punten in mindering kreeg en ook het gewonnen punt in een gelijkgespeelde wedstrijd verloor. Zonder deze straf stond het team op een gedeelde vierde plek met veertien punten. BVCB is voetballend gezien misschien wel het beste team van de eerste klasse B. Vanuit steeds voetballende oplossingen worden vele kansen gecreëerd. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal van veertien goals het dubbele bedraagt van dat van FC Breukelen.

De man om wie alle hectiek draaide, is de technisch vaardige Braziliaan Leonardo Dos Santos Silva. Het noodlot bleef hem achtervolgen, want afgelopen zaterdag tegen Alexandria'66 kreeg hij een rode kaart en zal aanstaande zaterdag waarschijnlijk geschorst zijn. Toch blijven er voldoende uitblinkers over in dit sterke team. Abdelhak Ouled Said, Robin Monsma en Huub van Heijningen zijn de smaakmakers van BVCB die het verschil kunnen maken.

FC Breukelen zal het beste uit zichzelf moeten halen om BVCB met lege handen naar huis te sturen. Dit zal gebeuren zonder de geblesseerde Jim Blom die waarschijnlijk een kleine operatie in de lies staat te wachten.Ook voor Alex Sacca en Dave Rijkaard komt deze wedstrijd te vroeg.