C1 doet goede zaken bij Elinkwijk

elinkwijk.jpg

Na de galavoorstelling van afgelopen dinsdag in het bekertreffen met Saestum ging onze C1 vol zelfvertrouwen naar Utrecht voor het altijd beladen treffen met u.s.v. Elinkwijk C2. Onder prima omstandigheden en met veel publiek langs de lijn startte FC Breukelen in nagenoeg dezelfde basisopstelling als de afgelopen weken: Stan in het doel, daarvóór van links naar rechts Douwe, Junior, Nick en Mels, in het midden Lars, Jesse en Roy, en voorin Michael, Olivier en Justin. Op de bank Christian, Emin en Niels.

FC Breukelen had de eerste helft weliswaar een overwicht, toch was het spel niet best en was het Elinkwijk dat toonde deze wedstrijd te willen winnen. Onze middenvelders kregen weinig tijd en ruimte om de bal aan te nemen en rond te spelen. De mooie combinaties van de vorige wedstrijd bleken dan ook niet mogelijk. Elinkwijk C2 bestaat uit voornamelijk eerstejaars talenten en bleek een fel team, behendig maar ook zeer licht en soms klein. Fysiek was Breukelen dan ook sterker en sneller, maar duidelijk is dat de tegenstander de lepe trucjes al zijn aangeleerd. Het aansmeren van gele kaarten (die van Mels was overigens volkomen terecht) en het geniepig op de tenen gaan staan tijdens vrije trappen wordt hier op deze leeftijd al tentoongespreid, iets wat volgens mij absoluut niet nodig is.

In de veertiende minuut zette Olivier druk op de laatste man van Elinkwijk die op dat moment geen raad wist en de bal verspeelde. Olivier ging er razendsnel vandoor en omspeelde vervolgens beheerst de keeper van Elinkwijk: 0-1. De beslissing leek snel te gaan vallen omdat FC Breukelen - ondanks het rommelige spel - drie opgelegde kansen kreeg, waarmee Justin (2x) en Olivier wat ongelukkig omsprongen. Elinkwijk kwam met een aantal speldenprikjes voor het doel van Stan, hij was echter paraat! Met nog vijf minuten op de klok kreeg Elinkwijk een vrije trap (waarvóór weten we nog steeds niet) op circa achttien meter van het doel. Stan stelde de muur op en posteerde zichzelf in de hoek. De bal werd echter perfect over de muur heen gekruld, Stan kon er alleen maar naar kijken. Tegen de verhouding in stond het dus 1-1, vak voor de rust nooit echt lekker. Het spel moest echt beter!

Na de rust wilde Elinkwijk vol voor de winst gaan, werden ze iets dreigender, maar konden we slechts één kansje noteren; een mooi schot dat op de lat uiteenspatte. Toen de krachten bij Elinkwijk een beetje waren verspeeld, pakte Breukelen het spel snel weer over en kregen we een viertal dotten van kansen. Eerst schoot Olivier de bal keihard op de lat, vervolgens was het Jesse die diezelfde lat raakte en daarna zijn schuiver rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag rollen. Uiteindelijk was het Olivier die werd vrijgespeeld en oog in oog met de keeper geen fout maakte: 1-2! Even later stonden we alweer te juichen voor de beslissende derde goal, maar helaas werd deze (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. De drie punten kwamen gelukkig niet meer in gevaar en met de wetensschap dat koploper v.v. Maarssen haar eerste verliespartij liet noteren tegen de nieuwe koploper CSW, konden we ondanks de matige wedstrijd toch tevreden het hek uitlopen.

29 oktober 2011, u.s.v. Elinkwijk C2 - FC Breukelen C1: 1-2 (1-1)

Overige uitslagen

CSW C1 - Maarssen C1 2-1; Amstelveen C1 - Argon C2 1-0; DIOS - De Dijk 0-8; FC Amsterdam C1 - Jong Aalsmeer United C1 6-0; Hoofddorp C3 - De Meern C2 1-1.

CSW heeft met slechts drie verliespunten de leiding van v.v. Maarssen overgenomen. Maarssen volgt met vijf verliespunten, daarachter FC Breukelen. Mocht de nog in te halen wedstrijd tegen FC Amsterdam in winst worden omgezet, dan nestelen wij ons als medekoploper naast CSW. Voorlopig kunnen we niets anders doen dan onze wedstrijden winnen en het liefst ook een beetje aan het doelgemiddelde gaan werken. De komende twee wedstrijden krijgen we daar hopelijk de kansen voor tegen het laaggeklasseerde De Meern C2 (5 november uit) en Jong Aalsmeer United C1 (12 november thuis). Toch mogen we hier niet met een te slappe instelling instappen en moeten we waken voor onderschatting; het had gisteren ook zomaar fout kunnen aflopen.