Victoria B1 voor tweede maal dit seizoen maat te groot voor B1

Zaterdag stond voor FC Breukelen B1 de tweede keer dit seizoen een wedstrijd tegen de koploper op het programma. Waar een aantal weken geleden Argon B2 destijds op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd, mocht de B1 vandaag zijn geluk gaan beproeven tegen Victoria B1. In de beker was men deze tegenstander al tegengekomen en daar werd toen, enigszins wat geflatteerd, een 5-1 nederlaag geleden. Midweeks wist tweedeklasser Vreeswijk B1 met 6-3 te winnen van een totaal ongeïnspireerde B1. Zaak was dus een goede voorbereiding en goed nadenken wat er toen en woensdag fout was gegaan en dit ditmaal beter te doen.

Ideale omstandigheden

Er werd in alle rust, op een mooie zaterdagochtend met ideaal voetbalweer, toegeleefd naar de wedstrijd. Vanuit de eerste wedstrijd voor de beker tegen Victoria wist men dat dit team goed kan voetballen en ervan houdt om een groot speelveld met veel ruimte en lopende mensen te hebben. Dit leek geknipt voor de B1. De thuiswedstrijd tegen de voormalig koploper s.v. Argon B2 werd nou juist gewonnen door zeer compact te voetballen en weinig ruimtes weg te geven. Een ideaal plan dus voor de wedstrijd van vandaag. Tobias kon vandaag zijn rentree maken na twee maanden blessureleed en dus nam hij plaats op de bank naast Stef, Martijn en Jelle. Bob nam de plaats van de geschorste Jantijn centraal in de verdediging in en deed dit met verve.

Afspraken

Waar het strijdplan uitgewerkt was in woorden en op papier, bleek dit schijnbaar niet voldoende voor de B1 om dit tot werkelijkheid te maken. Al binnen de minuut werden afspraken niet nagekomen, waardoor de B1 achter de feiten aan ging lopen. Victoria wist dit, net als in de bekerwedstrijd, efficiënt uit te spelen en overklaste de B1 volledig in de eerste helft waardoor het op een voorsprong van 0-4 kwam. Het befaamde spreekwoord over de bekende ezel en de steen kon dus wel toegepast worden vandaag, want evenals in de heenwedstrijd werd blind in de val van Victoria gelopen.

Redelijk tweede bedrijf

In de rust werd afgesproken dat men zich in de tweede helft wel aan de afspraken zou houden, want anders kon de score wel eens hoog oplopen. Gelukkig temporiseerde ook Victoria, waardoor FC Breukelen in de tweede helft ook nog aan voetballen toe kwam. Jesse wist in de tweede helft de nul te houden, maar moest wel een kwartier voor tijd het veld geblesseerd verlaten en zijn rol onder de lat werd ingenomen door spits Scott. Dit alles zorgde uiteindelijk voor een uitslag van 2-6, waarbij vermeld moet worden dat Scott bij beide goals kansloos was. De goals voor FC Breukelen kwamen via de voeten van Michiel en de ingevallen Tobias.

‘team’ moet Team worden

Volgende week mag FC Breukelen B1 op bezoek bij laagvlieger VVZ’49 waar men voor de verandering weer eens uit een ander vaatje zal moeten tappen om aansluiting in de middenmoot te houden. Deze week ligt de taak bij Patrick en Marcel om het team op te beuren en moet men ervoor zorgen dat dit team weer een TEAM wordt en dat het acceptatieniveau van onderlinge kritieken omhoog gaat. Ook zaterdag liet men de koppies snel hangen, wat het spel natuurlijk nooit ten goede komt.

bob van tricht

Man of the Match: Bob van Tricht.

FC Breukelen B1 - Victoria B1 2-6 (0-4)

Doelpunten: 0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Victoria; 1-4 Tobias; 1-5 en 1-6 Victoria; 2-6 Michiel.

Opstelling: Jesse (’65 Scott), Alexander, Chris, Bob, Anouar (’40 Martijn); Michiel, Zaid (’40 Tobias), Hans; Giorginho (’15 Stef), Scott en Jim.