C1 combineert s.v. Saestum C1 uit het bekertoernooi

Op deze regenachtige avond stond in plaats van de training de uitgestelde bekerwedstrijd tegen s.v. Saestum C1 op het programma. Vanwege de herfstvakantie had de tegenstander uitstel aangevraagd en gekregen. Saestum, uitkomend in de eerste klasse 05 waarin het goed meedraait, speelt met drie meisjes die hun mannetje staan. Tegen de C1 van FC Breukelen in de vorm waarin ze (vooral de eerste helft) verkeerden, waren zij vanavond echter volkomen kansloos! De basis van vanavond bestond uit Stan, Mels, Junior, Nik, Douwe, Roy, Jesse, Lars, Justin, Olivier en Emin. Op de bank zaten Chris, Michael, Niels en de (bijna) herstelde Max: zij zouden allen in de loop van de tweede helft het veld betreden.

Nadat Saestum de eerste anderhalve minuut zeer goed uit de startblokken kwam en onze achterhoede nog niet bij de les was, nam FC Breukelen het spel al snel over om het vervolgens ook niet meer weg te geven. Legio kansen ontstonden er door oogstrelende aanvallen en geoliede combinaties. Met het natte gras vlogen de ballen soms wat te hard maar soepeltjes over en weer. Saestum werd bij vlagen volkomen zoekgespeeld, maar het duurde nog tot de 14e minuut voordat de eerste treffer viel. Nadat eerst Olivier over schoot en Jesse de lat raakte, was het Lars die een afgeslagen aanval opnieuw in de zestien bracht en Olivier de hoek kon uitkiezen: 1-0. Daarna volgden kansen voor Justin, Emin en Olivier, maar de keeper kon Saestum in die fase nog op de been houden. Toen Olivier een vrije trap nam (vanaf twintig meter) die via de lat terug in het veld sprong, kon Jesse uit de rebound binnenkoppen: 2-0. De honger was nog niet gestild en in de 28e minuut was het weer raak toen Jesse met een listige steekpass Olivier kon bedienen. Olivier maakte geen fout: 3-0. De koek was nog niet op toen Jesse wederom met een strakke pass Olivier de diepte in kon sturen en deze met een droge knal de 4-0 liet aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

De toeschouwers stonden ondanks de natte omstandigheden volop te genieten en de tegenstanders vroegen zich vertwijfeld af in welke klasse FC Breukelen C1 eigenlijk speelde. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niveau de eerste helft minstens hoofdklasse- en misschien wel hoger waardig was. Grote vraag was natuurlijk of de C1 dit niveau ook in de tweede helft kon blijven volhouden en de concentratie kon behouden. De eerste tien minuten bleek er zeker wel een stukje scherpte verdwenen, hoewel er wederom goede mogelijkheden waren. Saestum probeerde druk te zetten en bij één situatie kregen ze de eretreffer op een presenteerblaadje toen Stan de bal wat ongelukkig wegwerkte en de bal voor de voeten van een tegenspeler kwam. Die hoefde slechts z’n schoen tegen het leer te plaatsen: 4-1. Niet lang hierna kon Stan dit kleine schoonheidsfoutje goedmaken door een wat makkelijk gegeven stafschop te stoppen.

De C1 herpakte zich en de combinaties volgden elkaar weer in rap tempo op. De tegenstander zat echter wel wat korter op de bal en onze aanvallers dan in de eerste helft. Toch was het opnieuw Olivier die de vijfde (en zijn vierde) treffer mocht noteren, deze keer aangegeven door Justin: 5-1. Met deze stand werd Olivier z’n rust gegeven. Het was Roy die z’n doelpuntje weer meepikte met een prachtig afstandschot dat via onderkant lat binnenviel en de eindstand op 6-1 bepaalde. Zo bekert onze C1 verdiend door en wachten wij af wie de volgende tegenstander zal worden. We bedanken Mitchell nog die zich bereid vond om in de stromende regen te willen vlaggen voor z’n oude teammakkers. Grote klasse, Mitch!

We richten ons nu weer op de spannende competitie, waarin we zaterdag Elinkwijk C2 zullen treffen; een wedstrijd die altijd een bijzondere lading heeft – in ieder geval voor Jesse en Roy. Koploper v.v. Maarssen speelt een uitwedstrijd tegen nummer twee, CSW. Hopelijk nemen wij de drie punten mee uit Utrecht en kunnen we van puntverlies van onze concurrenten profiteren. Als we net zo scherp en geconcentreerd spelen als vanavond, moet dit lukken!

25 oktober 2011, FC Breukelen C1 – s.v. Saestum C1: 6-1 (4-0)