Verdiende overwinning A2 op s.v. De Vecht A1

Zaterdagmiddag stond de derby FC Breukelen A2 - s.v. De Vecht A1 op het programma. Vrijdag werd bekend dat AFC Quick 1890 uit de competitie gehaald was en de eerste overwinning van onze A2 ongeldig verklaard werd. De A2 was dus dringend op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Het begin van de wedstrijd was voor De Vecht met een gevaarlijke voorzet en een schot die net over getikt werd door Jeroen. Na tien minuten werd FC Breukelen sterker en dit leidde tot druk op het goal van De Vecht. Toen was het Mitchell die met een individuele actie een paar verdedigers op het verkeerde been zette en de bal in de lange hoek schoof.

De druk van FC Breukelen bleef aanhouden, maar De Vecht kwam er een paar keer goed uit. Uit één van die aanvallen kreeg De Vecht een vrije bal die op de bovenkant van de lat werd geschoten. Halverwege de eerste helft zette Kees-Hein goed door en schoof van achttien meter de bal laag in de hoek: 2-0. De wedstrijd werd wat minder en zo werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft had FC Breukelen moeite met eruit te komen en waren de kansen voor De Vecht, maar de schoten gingen over en naast. Plots kwam de snelle vleugelspeler van De Vecht erlangs en kwam van de zijkant één tegen één met Jeroen. Hij schoot in de lange hoek, maar Jeroen kon zijn hand er nog tegen zetten. De laagstaande zon scheen fel en FC Breukelen had moeite met de lange bal van De Vecht. Bij één van die ballen werd de bal onbedoeld doorgekopt en toen faalde de spits van De Vecht niet: 2-1.

Het zou toch niet weer gebeuren? Wéér een voorsprong in het laatste kwartier weggeven? De Vecht bleef druk uitoefenen, maar tot echte kansen kwam het niet. Uit één van de tegenaanvallen van FC Breukelen werd de bal laag voorgegeven door de mee opgekomen Jelte en Robin kon van dichtbij de 3-1 binnentikken. De Vecht was gebroken en de drie punten waren een feit! Volgende week de uitwedstrijd tegen hekkensluiter s.c. ’t Gooi A1. De weg naar boven is gevonden.

29 oktober 2011, FC Breukelen A2 - s.v. De Vecht A1 3-1 (2-0) 1-0 Mitchell Verroen

2-0 Kees-Hein Roelofsen