Ongelijke wedstrijd voor FC Breukelen E7

De E7 speelde uit tegen s.c. ’t Gooi E6. Waar we vorige week de meiden van ’t Gooi ontvingen, spelen we nu tegen de jongens van ’t Gooi. Wist u dat ’t Gooi de meeste meidenelftallen heeft van Nederland en dat is goed te zien ook. In allerlei leeftijdscategorieën zie je daar meidenteams rondlopen. De wedstrijd begint met een eerste kans voor FC Breukelen. Onze keeper Tim kan direct aan de bak en verricht drie reddingen. Helaas gaat een vierde kans langs hem heen en is het 0-1. Na de aftrap komt de bal voorin en wordt een mooi één-tweetje tussen Thomas en Mika helaas niet met een doelpunt beloond. Nikki, die een tegenaanval goed blokt, weet steeds strakker een pass te geven naar voren, waardoor FC Breukelen weer over kan op de aanval.

Overigens doet Kerran aan ‘blokken’ en aan ‘bokken’. Dan is hij zo actief in het spel, dat er af en toe een flinke huppel volgt. Ook Jens zorgt ervoor dat aanvallen onderschept worden, maar dan op het middenveld. En wist u dat Keshia als verdediger ook een aardige sprint kan trekken? Als zij op stoom is, komt ze van achteren op langs de zijlijn en weet door deze inzet een corner binnen te slepen.

Niet veel later is het de tegenstander die een corner mee krijgt en onze Kerran staat precies goed om de bal bij de eerste paal weg te maaien. FC Breukelen gaat met een 0-1 de rust in. Direct na de rust zet de E7 de aanval in. Eljareau geeft een mooie pass op Mika die de bal vervolgens doorspeelt op Tessa. Zij speelt zich mooi vrij en legt de bal vervolgens langs de keeper in het hoekje van het doel: 1-1!

Zo komen er nog een paar kansjes o.a. voor Thomas die veelal rechtsvoor speelt. Echter in een onbewaakt ogenblik komt de snelste speler van ’t Gooi vanuit een counter alleen voor onze pot en maakt 1-2. Voor FC Breukelen komen er vervolgens enkele gemiste kansen, dat kun je goed horen aan de “oehs” en “aahs” langs de kant. Dan herhaalt de counter van ’t Gooi zich weer: 1-3.

Naargelang de wedstrijd vordert, wordt ook duidelijk dat de jongens van ’t Gooi E6 maar met vier eigen jongens speelt. ’t Gooi, dat tot nu toe nog elke wedstrijd had verloren, kan deze grotere jongens nu goed gebruiken! Dit verklaart dat voornamelijk FC Breukelen het spel maakt en ’t Gooi op de counter loert. Tot zelfs in de laatste minuten blijft de E7 het spel maken en krijgen zowel Mika als Hellen nog een grote kans voorin.

Zo wordt ons harde werken uiteindelijk nog beloond door een mooi doelpunt van wederom Tessa 2-3. Een gelijkspel is jammerlijk niet weggelegd voor ons en we krijgen de 2-4 nog om de oren. Kortom: FC Breukelen E7 heeft zich kranig geweerd, maar speelt een ongelijke wedstrijd. Het had er vast heel anders uitgezien wanneer we als gelijkwaardige teams tegen elkaar hadden gespeeld. Komende zaterdag staat ons een bekerwedstrijd te wachten. Die spelen we thuis tegen v.v. Maarssen E11 en wat gaat de E7 dan doen?

Foto’s: Chris van Wincoop.