FC Breukelen 1 laat twee punten liggen in Zoetermeer

Op de prachtige, spiksplinternieuwe accommodatie van s.v. DSO Zoetermeer waren het uitstekende omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag. Deze 1400 leden tellende vereniging straalt in alle opzichten gastvrijheid en vriendelijkheid uit. Ook het eerste elftal, bestaande uit jonge, gretige spelers voornamelijk uit de eigen jeugdopleiding (gemiddelde leeftijd 21,8 jaar) oogde fris, sportief en ambitieus.

Cruciale momenten

FC Breukelen had er zin in, want al na vier minuten kwam David van der Veld alleen voor de keeper en was door een ongelukkige balaanname gedwongen om Eddy Vorm aan te spelen. Vanaf acht meter haalde Eddy vol uit en iedereen sprong omhoog om het doelpunt te vieren, maar helaas ging de bal via de rug van Jacky Castelijns naast het doel. Beide teams raakten vrij kort na elkaar de paal. In de 16de minuut verspeelde Tom Kalkhuis de bal randje strafschopgebied en werd er een overtreding begaan. Elliot Patinama schoot deze snoeihard in de korte bovenhoek en het was tegen de verhouding in 1-0. FC Breukelen was slechts even aangeslagen en het was wachten op de gelijkmaker. Een mooie dieptepass op Jacky Castelijns betekende de volgende grote kans. Jacky strandde op de uitstekende doelman Sven Wolsheimer. De goed meegelopen Djuric Winklaar zette de rebound goed voor en met het hoofd scoorde Jacky alsnog de verdiende gelijkmaker: 1-1. De gasten leken toen door te drukken en drongen DSO terug op eigen helft. Een van de cruciale momenten in de wedstrijd volgde uit de vrije trap van Tom Kalkhuis. De vrije trap benaderde de perfectie, maar op het netvlies van alles en iedereen die de wedstrijd gezien heeft, zal lange tijd de onwaarschijnlijke redding blijven staan van de DSO-doelman. Deze keeper kan terecht zeggen dat hij het punt voor DSO verdiend heeft deze zaterdag.

Enerverend begin tweede helft

De tweede helft was nog maar net begonnen of FC Breukelen stond weer tweemaal oog in oog met de keeper van DSO. De ruimte achter de verdediging werd door de buitenspelers van FC Breukelen heel goed benut. Eerst was het David van der Veld die voor de tweede maal alleen op de keeper af ging, maar niet scoorde. Daarna volgde een splijtende pass met het linkerbeen van Jack Castelijns op de uitstekend spelende Deen van Embricqs. Deze legde de bal vanaf de achterlijn terug op de mee gesprinte Castelijns. Vanaf vijf meter wilde de snelle spits de bal voluit met zijn wreef raken in plaats van rustig met de binnenkant van de voet en de bal verdween hoog over het doel van DSO. Trainer Willem Leushuis wisselde de moegestreden en lichtgeblesseerde David van der Veld voor Peter Kamp. In de 65ste minuut ging Jacky Castelijns na een mooie steekbal alleen op de keeper af en toen maakte de tot dan prima leidende scheidsrechter zijn enige fout van de wedstrijd. Castelijns werd onreglementair onderuitgehaald en het volgende cruciale moment was een feit. Bij deze overtreding raakte Jack Castelijns geblesseerd en werd vervangen door Sjoerd Molleman. Tom Kalkhuis verhuisde naar de spits naast Eddy Vorm.

Hectische eindfase

De eindfase naderde en doelman Branko Bins kwam vooral toen in beeld. Eerst toen Lucas Donoso Perez, de spits van DSO, wel of niet vanuit buitenspelpositie alleen op de doelman van FC Breukelen af mocht dribbelen. De keeper bleef koel, wachtte op de actie van de spits en greep heel goed in. Er volgde een hectische eindfase waarin beide teams vol voor de winst gingen. DSO via vier extreem gevaarlijke hoekschoppen en FC Breukelen via snelle tegenstoten. Zoals gezegd, waren er enkele cruciale momenten tijdens deze wedstrijd. De eerste kans van Eddy Vorm, de twee vrije trappen aan beide zijden, de onthouden strafschop, maar het meest cruciale moment speelde zich af in de laatste tien seconden. De rappe Deen van Embricqs slalomde twee spelers van DSO voorbij in het strafschopgebied. Eddy Vorm liep mee en stond op de vijf meter klaar om de logische voorzet binnen te werken. Deen maakte op dat moment de verkeerde keuze en schoot de bal in het zijnet i.p.v. de bal breed te spelen op Vorm. FC Breukelen zou in dat geval de eerste verdiende drie punten in een uitwedstrijd mee naar huis hebben genomen. Nu gingen er jammer genoeg twee punten minder mee naar Breukelen. In deze sportieve wedstrijd werd slechts eenmaal geel gegeven en wel aan Deen van Embricqs.

29 oktober 2011, DSO Zoetermeer 1 - FC Breukelen 1 1-1 (1-1)

1-0 Elliot Patinama

1-1 Jacky Castelijns

Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van deze wedstrijd op de website van DSO Zoetermeer.