E1 kan lang mee met koploper s.v. Loosdrecht E1

Zaterdag 29 oktober was de nog ongeslagen koploper s.v. Loosdrecht E1 op bezoek in Breukelen. Kansen dus voor onze E1 om te laten zien dat de huidige plek op de ranglijst te laag is. Iedereen is weer hersteld dus een voltallige selectie staat klaar voor de aftrap. Met iets meer zekerheid in de verdediging beginnen we de wedstrijd tegen Loosdrecht onder aanvoering van onze inmiddels vaste scheids Joost Visser. Loosdrecht heeft een paar grote kerels meegenomen, maar qua voetbal doen we in de eerste helft niets voor ze onder. Sterker, ik denk dat we eigenlijk beter waren dan de bezoekers.

Beide ploegen moeten wennen aan de nieuwe wedstrijdbal die op het natte veld vaak snel doorschiet. Grote kansen zijn er aan beide kanten niet veel te noteren. Halverwege de tweede helft komt FC Breukelen toch op achterstand. Een slecht verwerkte indraaiende corner treft doel: 0-1. FC Breukelen gaat goed verder ondanks de tegengoal, maar komt zelf niet tot scoren. De ruststand blijft 0-1.

De tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld. FC Breukelen speelt als team iets beter, werkt hard, maar komt er achterin niet door. Ook de paar venijnige afstandsschoten worden door de Loosdrechtse keeper knap buiten de goal gehouden. Als Loosdrecht wat meer vat op het middenveld krijgt en de wedstrijd wat meer naar zich toe probeert te trekken, begint onze verdediging echter te kraken. Kansen dus voor keeper Daan om zich een aantal keren van zijn beste kant te laten zien. Daan houdt ons gelukkig op de been en dus zijn er ook voor FC Breukelen nog steeds kansen op de gelijkmaker, want de teamstrijd gaat redelijk gelijk op.

De wedstrijd wordt dan beslist in de laatste tien minuten door een aantal individuele acties van de handige Loosdrechtspits. Hij is onze moegestreden verdediging te snel af en brengt de stand op 0-2. Dezelfde spits breekt daarna alle verzet door de stand naar 0-3 en 0-4 te tillen middels een paar knappe acties. Eindstand 0-4.

Geen doelpunten dus voor FC Breukelen deze keer, maar ik denk dat we toch moed kunnen putten uit het feit dat we het koploper Loosdrecht gewoon moeilijk hebben kunnen maken. Volgende week uit tegen Nederhorst voor de beker.

Man of the match: Daan van Nieuwenhuizen.