C4 boekt ruime overwinning op Wasmeer C5

Vandaag en thuiswedstrijd tegen de nummer laatst uit de competitie. Ook de trouwe schare ouders was weer naar het veld gekomen. Vooraf had coach Willem de mannen al duidelijk gemaakt dat de tegenstander niet moest worden onderschat. De C4 is de te kloppen ploeg in de competitie en elke tegenstander zal er op gebrand zijn punten te pakken en de leiderspositie in gevaar te brengen. Er werd dan ook vroeg gestart met de warming-up op het trainingsveldje. Maar ondanks de goed opgewarmde spieren zag het er in de eerste tien minuten uit alsof het plan van Wasmeer C5 om met punten naar huis terug te keren, zou gaan lukken.****

Slordig begin

De mannen van de C4 kregen niet echt vat op het spel. Er werd wat slordig omgesprongen met balbezit en Wasmeer mocht vol op in de aanval. Hieruit volgden een paar corners. Het was al opgevallen dat Wasmeer over het algemeen stevige knapen waren. Dus opletten geblazen dat ze het hoofd niet tegen de bal konden krijgen en Justin passeren. Met hangen en wurgen werd een vroege tegengoal voorkomen. Langzaam kwamen de mannen van de C4 beter in hun spel. De combinaties verliepen beter en de passes kwamen beter aan. In de 15de minuut stuurde Lukas Lars de diepte in met een mooie steekpas. Lars behield het overzicht en vanuit zijn voorzet kon Bram de bal geheel vrijgelaten binnen de palen werken: 1-0. De ban leek gebroken en de C4 zette druk. Er werd feller op de bal gespeeld en gedekt. Bij de rechter cornervlag ontstond vijf minuten later een scrimmage. Lukas wist de punt van zijn schoen net op tijd tegen de bal te krijgen en dit resulteerde in een soort voorzet. Mathijs was alert op links en maakt prima af: 2-0. Weer vijf minuten later werd Michael links in de zestienmeter aangespeeld. Met een mooie aanname legde hij de bal klaar voor een schot en deze uithaal eindige onbereikbaar voor de keeper tegen de touwen: 3-0. In de periode daarna herpakte Wasmeer zich en moest de verdediging van de C4 aan de bak. Met verve kwijtte de verdediging zich van zijn taak en werden de gaten dichtgelopen door Sam, Jeroen, Willem, Bitoe en Jurriaan. En daar waar nodig reageerde Justin alert. Met deze stand werd de rust gehaald, maar het voelde niet aan alsof de wedstrijd al gelopen was. Dus werden de mannen in de rust door coach Willem weer bij de les gehaald en op scherp gezet.

Herboren na rust

Als herboren kwamen de kerels van de C4 weer het veld in. Het was duidelijk: er moest een tandje bijgeschakeld worden. En wat voor tandje werd dat! Al in de 40ste minuut was het weer raak. Een voorzet van Bram van links werd door Lukas uit de lucht geplukt en rolde naar de linkerpaal. Om te voorkomen dat deze net naast zou rollen, zette Mathijs een sliding in en gaf de bal het laatste tikje over de lijn: 4-0. Nog geen twee minuten later volgde een bekeken pass van Mathijs op Lukas die in vrije positie kom uithalen en 5-0 kon aantekenen. Weer twee minuten later volgde een corner van Roman. Deze werd door Arnold prima doorgekopt, waarna Lukas de bal met de knie het doel in werkte: 6-0. Steeds wist het uistekend opererende middenveld de bal weer op te pikken. Of het nu Roman, Bram, Michael of Arnold was. Steeds werd over links, rechts of door het midden de aanval gezocht. Omar was een paar keer dicht bij een treffer. Helaas stond zijn vizier vandaag, anders dan in andere wedstrijden, iets minder op scherp. Het offensief was echter nog niet gedaan want nogmaals twee minuten later werd Mathijs vanaf de middenlijn door Willem, die in de achterhoede het spel prima verdeelde, de diepte ingestuurd. Dankzij een mooie sliding wist Mathijs, net eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper, de bal onder controle te houden. Mathijs was snel weer op de been, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Lukas die met een bekeken schot in de linkerkruising het net vond: 7-0. Niet lang daarna volgde een knappe voorzet van Lars, waarna Mathijs verwoestend kon uithalen: 8-0. Even later knalde de bal na een schot uit de tweede lijn van Bram via de keeper tegen de paal en kaatste achter de keeper langs weer het veld in. Lars kwam alert inlopen en schoot de bal in het doel: 9-0. Het moet gezegd: ondanks de grote achterstand hield Wasmeer zich mentaal staande. Toch hadden ze nog plezier in het spel. Natuurlijk werd er wat gemopperd op elkaar, maar ook werden er nog grapjes gemaakt en gelachen en fair gevoetbald. Chapeau aan de Hilversummers!

Pretidee met tegentreffrer

De coach had ook nog een pretidee. De verdediging werd naar voren gedirigeerd en de aanval naar de verdediging. Zelfs keeper Justin werd tot aanvaller gebombardeerd. Ook toen bleef de C4 dreigend. Willem werd een paar keer knap weggestuurd door het midden, maar de keeper van Wasmeer liet zich niet verschalken en bleef ervoor vechten. De gelegenheidsverdediging kon helaas niet voorkomen dat Wasmeer toch een keer door de linies heen kon breken. De spits werd diep gestuurd en kwam alleen voor plaatsvervangend keeper Mathijs te staan. Beheerst maakte hij zijn klus af: 9-1. Kort daarna klonk het eindsignaal. De toeschouwers hebben weer een geweldige wedstrijd gezien met vele mooie momenten en sterk voetbal. Ze hebben genoten.

Gaan voor de titel

Het is duidelijk: de C4 gaat voor het kampioenschap. Maar dat is nog niet binnen. Het team staat weliswaar bovenaan met één wedstrijd minder gespeeld en is nog ongeslagen. Maar de druk is nog niet van de ketel. Want ook nummer 3, Huizen C6, deed vandaag goede zaken en won met 11-4 van BFC C7. Altius C4, de nummer 2, won ook, en wel met 8-0 van Zuidvogels C5. Met andere woorden: ze liggen beiden op de loer en met een gelijkwaardig doelsaldo. Dus mannen van de C4: niet verslappen, de tegenpartij niet onderschatten en vooral blijven winnen is het devies.

29 oktober 2011, FC Breukelen C4 - h.s.v. Wasmeer C5 9-1 (3-0) 1-0 Bram