Winst voor C4 tegen koploper s.v. Huizen C6

Schoolvakanties zorgen altijd voor onzekerheden voor de teams omdat er spelers ontbreken. Dankzij oplettend leiderswerk van Willem Steilberg stond de C4 toch klaar voor de wedstrijd om de koppositie met twee reserves. Willem, Sam, Bram en Omar (geblesseerd) ontbraken voor deze belangrijke wedstrijd. Gelukkig wilden Gino en Stijn graag meespelen. Vóór de wedstrijd was al duidelijk waarom de tegenpartij uit Huizen was afgereisd. Via Twitter was al aangekondigd dat ze voor de winst kwamen. Wederom een mooie zonnige dag en dit keer op kunstgras stond de C4 voor een stevige klus. Voor de C4 was het ook duidelijk: er moest aangevallen worden om te zorgen dat Huizen niet in hun spel kwam.

Voortvarend werd dan ook de aanval gezocht over rechts waar Gino keer op keer mocht oprukken en de bal diverse keren prachtig bij de linker paal wist neer te leggen, maar helaas stonden bij de eerste aanvallen de voeten nog niet helemaal in de goede richting en belandde de bal niet in het net.

Duel op het middenveld

In de 10de minuut was het dan toch raak. Vanuit een korte corner van Mathijs volgde een voorzet van Arnold waarna Michael prima afmaakte: 1-0. De wedstrijd werd vervolgens voortgezet op het middenveld. Er werd door iedereen gestreden om de bal en het speelveld werd steeds kleiner. Zo’n tien minuten voor rust resulteerde dit in een vrije trap voor Huizen. Vanaf 25 meter verdween de bal over de muur en over Justin heen in het doel: 1-1. Huizen rook zijn kans en zette aan voor een offensief. Via rechts werd betrekkelijk gemakkelijk de verdediging opzij gezet en kon Huizen weer scoren: 1-2. Net vóór rust werd Gino nogmaals over rechts weggestuurd. Zijn voorzet werd echter verkeerd ingeschat door de overigens uitstekende keeper van Huizen; hij liet de bal uit zijn handen glippen. Lars reageerde zeer attent en tikte de de 2-2 binnen.

Gemotiveerd uit de rust

De mannen van de C4 kwamen weer gemotiveerd door Willem uit de rust. Er werd weer vooruitgespeeld en gecombineerd. Er ontstonden wat kleine kansjes, maar steeds stond de keeper van Huizen in de weg. Het was aan de zijlijn te zien dat Huizen via verre uittrappen op de counter loerde. Bitoe en Jurriaan moesten daarom vol aan de bak en ook Jeroen moest van links naar rechts corrigeren. Uiteindelijk werd een verre trap toch verkeerd ingeschat en kon Huizen doorbreken en de 2-3 achter Justin in het doel werken. Maar weer wisten de mannen van de C4 hun rug te rechten en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Maar de defensie van Huizen weerde zich gedreven en wist de aanvallen goed af te slaan. Het spel werd echter wat grimmiger en er volgenden aan beide kanten wat overtredingen. Zo’n vijf minuten vóór tijd werd Bitoe rond de middenlijn gevloerd. De vrije trap die daar op volgde, belandde bij Gino die met een prachtig schot via de binnenkant paal de gelijkmaker scoorde: 3-3.

Zwaarbevochten winst

Huizen herpakte zich en ging nu weer op zoek naar de winst. Het spel voltrok zich weer in de kleine ruimtes op een druk middenveld. Uiteindelijk wist Roman daaruit, een minuut vóór tijd, Gino nog een keer weg te sturen over rechts. En weer lukte het Gino via de binnenkant van de linkerpaal de keeper te verschalken: 4-3. Dankzij deze zwaarbevochten overwinning staat de C4 nu boven aan in de competitie. Volgende week is er geen wedstrijd en kan iedereen genieten van de welverdiende herfstvakantie. Op 29 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Wasmeer C5.

FC Breukelen C4 - s.v. Huizen C6 4-3 (2-2)