Geflatteerde maar terechte winst C1 tegen s.v. Hoofddorp C3

hoofddorp.jpg

Na de vervelende zaterdag van vorige week (er is nog niets bekend over de afloop!) werd er deze week in ieder geval weer voor het “echie” gespeeld; tegenstander vandaag was s.v. Hoofddorp C3. Na de eerste vier wedstrijden met grote uitslagen te hebben verloren leek dit team de juiste samenstelling en vorm te pakken te hebben en boekte het de vorige twee wedstrijden goede resultaten tegen FC Amsterdam en Elinkwijk. Van onderschatting mocht dan ook geen sprake zijn, we willen immers in het spoor van de koploper blijven…

Een mooie maar nog wel wat koude morgen, het zonnetje stond aan de blauwe hemel en ook op het veld in de vorm van een aardige “scheids” ;-) We misten vandaag Michael (vakantie), Emin (ziek) en Max (nog steeds geblesseerd, maar op de weg terug). Omdat de C2 niet doorging, hadden we de beschikking over Niels en Nakota (bedankt jongens). Dit kwam goed uit omdat tijdens het warmlopen ook Douwe geblesseerd bleek (enkel).

We begonnen goed en al binnen drie minuten stonden we op 1-0. Een schot van Justin kon maar net, maar niet goed, worden weggewerkt. Olivier stond paraat en werkte de bal binnen: 1-0. FC Breukelen rook bloed en mooie opgelegde kansen volgden voor Olvier, Justin en Chris, maar allen zonder succes. Verder een schot van Niels dat maar net over de kruising vloog.

Toen de storm een beetje ging liggen, kwam Hoofddorp wat vaker op de helft van FC Breukelen en moest Stan een paar keer ingrijpen (uitstekend werk). Uit een corner wist Mels (Leo) de bal in de touwen te jagen en stond eindelijk de 2-0 op het bord. Uit weer een corner volgde een scrimmage en bleek de bal over de lijn te zijn geweest – het laatst aangeraakt door alweer Mels (ze noemen hem nu Teo…): 3-0. Met deze stand werd er gerust.

De tweede helft leken de mannen het wel te geloven en zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Hoofddorp kon gevaarlijker worden en de te verwachten tegentreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een als voorzet bedoeld schot van de rechterspits dwarrelde onbereikbaar over keeper Stan heen: 3-1. Daarna volgden nog twee bijna niet te missen kansen voor Hoofddorp (1x paal en 1x een prachtige redding van Stan), gelukkig voor ons bleef hun teller op 1 staan.

FC Breukelen pakte het spel weer op en met de inmiddels ingebrachte Nakota en Douwe werd de druk op het doel van Hoofddorp weer vergroot. Onze vierde treffer viel wederom uit een corner. Roy wist de bal goed op het hoofd van Jesse te mikken die hem keurig binnenknikte: 4-1. De wedstrijd was gespeeld. De 5-1 viel ook nog door Jesse toen hij attent was bij het keren van een schot (Roy) door de doelman. Vol op de slof werkte hij de 5-1 binnen en zo blijven we keurig bovenin meedoen. Koploper v.v. Maarssen wist ternauwernood te winnen, evenals CSW.

Overige uitslagen

Maarssen C1 - Amstelveen C1 2-1; De Dijk C1 - CSW C1 0-1; De Meern C2 - FC Amsterdam C1 0-4; Jong Aalsmeer United C1 - DIOS C1 0-6; Argon C2 - Elinkwijk C2 1-3.

Let op! De volgende wedstrijd (1e ronde KNVB districtsbeker tegen Saestum C1G) spelen we op dinsdagavond 25 oktober i.p.v. zaterdag de 22ste. Aanvang 19.00 uur, we verzamelen om 18.00 uur.