E7 verliest een taaie wedstrijd ondanks stevige inzet

Zaterdag 15 oktober: FC Breukelen E7 speelt thuis tegen ’t Gooi E7M. Een stugge wedstrijd, waarin hard gewerkt moet worden en waarin de meiden van ’t Gooi het hoofd koel houden. We spelen zeven tegen zeven met één wissel. Op het doel staat Mika. De eerste minuten start met een grote kans van EJ, de bal beland’t helaas in de handen van de keepster. En ook ’t Gooi ziet een bal van hun over het doel verdwijnen. Er wordt achter in stevig verdedigd met o.a. Nikki. Een bijna doelpunt vanuit een kluts wordt goed doorzien en onderschept door Mika die een goede wedstrijd keept.

De tegenstander zet ons onder druk en krijgt enkele cornerballen. FC Breukelen staat echter goed opgesteld en EJ weet de bal van de lijn te halen. Keshia en Jens blokken vervolgens verschillende aanvallen, waardoor Breukelen vervolgens weer even aan het spel komt met enkele uitbraken voorin via Tessa en Thomas, maar ook EJ, die elke wedstrijd heel wat kilometers aflegt. De bal gaat nog eenmaal voor ons doel langs en dan is het met de rust nog 0-0.

Na de rust voert ’t Gooi de druk weer op, zij slepen er wederom een corner uit en middels een ‘panna’ weten zij dan uiteindelijk toch de 0-1 binnen te schieten. FC Breukelen blijft verdedigen met ook Kerran achterin die ook vele meters aflegt om “de meiden” dwars te liggen. De E7 mist een middenveld, blijft lang achterin de verdediging hangen, waardoor ze continu de aanval tegen krijgt. We krijgen krijgt ook wel wat kansjes, maar zien deze niet beloond. EJ weet zich vrij te spelen en plaatst de bal op Thomas die voor het doel de bal zo kan intikken, helaas is de praktijk anders.

Na deze megakans krijgt ’t Gooi een vrije trap mee op een aantal meters van het doel. De E7 die hierop nog best wat te oefenen heeft, bukt voor de magische bal en de bal verdwijnt achter Mika: 0-2. In de slotfase zal FC Breukelen nog een corner krijgen die door Keshia niet op de borst maar op de armen wordt opgevangen. Kortom: een taaie wedstrijd waarin een middenveld ontbrak.