Eerste driepunter 1e elftal is binnen

Door de positie op de ranglijst en de resultaten in de eerste zes wedstrijden was de wedstrijd FC Breukelen 1 - r.k.s.v. Leonidas 1 extra beladen. Beide teams moesten winnen om niet hopeloos achterop te raken. Leonidas ging met deze druk duidelijk beter om gedurende het eerste half uur. FC Breukelen was geen schim van de soepel draaiende machine van de twee wedstrijden daarvoor. Nauwelijks werden er kansen gecreëerd, slechts één bal op de paal, een kans voor Levinho Wijdenbosch, Jacky Castelijns alleen voor de keeper en een bal voorlangs na een prachtige combinatie tussen Tom Kalkhuis en Eddy Vorm.

Initiatief voor Leonidas

FC Breukelen gaf het initiatief uit handen en Leonidas pakte dit met beide handen aan en combineerde er lustig op los. In de 14e minuut profiteerde de spits van Leonidas Sonny Lansman en scoorde uit een rebound 0-1. Nonchalant uitverdedigen van de thuisploeg werd genadeloos terecht afgestraft. Na 38 minuten moest Jim Blom het veld verlaten wegens een liesblessure en werd vervangen door een getergde en gretige Deen van Embricqs. Plotseling legde FC Breukelen de schroom van zich af en liet vanaf dat moment tot de rust zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Na rust verder met twee routiniers

Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft was FC Breukelen de bovenliggende partij. Leonidas beperkte zich tot vertragen van het spel en werd totaal niet meer gevaarlijk. De dubbele wissel van routiniers Stefan Hoogvliet en Maikel Goossens voor de moegestreden David van der Veld en Djuric Winklaar gaf FC Breukelen nog meer aanvallende impulsen. Jacky verhuisde naar de linkerkant, Maikel ging in de spits samen met Eddy Vorm. Stefan Hoogvliet kwam op het middenveld te spelen en achterin werd nu met drie verdedigers gespeeld. Leonidas beperkte zich tegenhouden en kon slechts sporadisch diep op de helft van FC Breukelen doordringen.

Gelijkmaker uit strafschop

De gelijkmaker hing in de lucht en viel uit een passeeractie van Jacky Castelijns. Na de aanname van de bal werd hij in de 74e min in het zestienmetergebied onderuitgehaald en de jonge, goed leidende scheidsrechter Bart van den Helder legde de bal op de stip. De vaste strafschopnemer Dave Rijkaard was geblesseerd. Deen van Embricqs nam echter zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal loepzuiver in de uiterste hoek. In de 87e min kreeg FC Breukelen een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Tom Kalkhuis nam hem indraaiend met veel gevoel en de op het juiste moment insprintende Sven Eggermont knikte de verdiende 2-1 tegen de vijandelijke touwen.

Grote chaos na harde overtreding

De tot dan sportieve wedstrijd werd grimmiger en grimmiger. Een forse overtreding op de sterk spelende Sven Eggermont resulteerde in een chaotische situatie veroorzaakt door onsportief gedrag van enkele Leonidasspelers. Ook de bank van Leonidas ging zich ermee bemoeien. Zelfs sloeg de reservekeeper van Leonidas de gele kaart uit de handen van de scheidsrechter. De scheidsrechter behield het overzicht en deelde meerdere gele kaarten en een direct rode kaart uit voor Marciano Gangadin van Leonidas.

2-1 winst terecht

Over de hele wedstrijd genomen bleek 2-1 een terechte uitslag. Het eerste halfuur was voor de bezoekers uit Rotterdam en daarin had de score van 0-1 zelfs kunnen oplopen. Vanaf tien minuten vóór rust en de gehele tweede helft was FC Breukelen echter de betere partij. Zaterdag aanstaande even geen competitievoetbal, maar een bekerwedstrijd tegen v.v. Nederhorst. De wedstrijd aan de Broekdijk Oost begint om 14.30 uur.

15 oktober 2011, FC Breukelen 1 - Leonidas 1 2-1 (0-1)

0-1 Sonny Lansman

1-1 Deen van Embricqs

2-1 Sven Eggermont