A2 wint uit van AFC Quick 1890 A2

De A2 heeft haar eerste competitiezege te pakken. Dit was hard nodig omdat de laatste drie competitieduels verloren gingen: 3-2 uit bij s.v. Argon, 0-1 thuis tegen v.v. Maarssen en 3-4 thuis tegen v.v. Nederhorst. FC Breukelen begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel met goede kansen voor de 0-1. Mitchell kon dan ook aantekenen voor de 0-1 na ongeveer tien minuten. De 0-2 liet niet lang op zich wachten: Jay rondde prima af nadat hij één tegen één met de keeper was gezet. Na ongeveer twintig minuten spelen scoorde Jay zelfs 0-3 op aangeven van Robin, maar die werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Quick werd iets scherper en ging meer naar voren voetballen wat resulteerde in enkele standaardsituaties, waarbij de verdediging op de proef werd gesteld. Uit de counter zorgde FC Breukelen voor hachelijke momenten voor de goal van Quick. Razendsnelle counters van Mark, Jay, Rick, Milan en Robin zorgden voor veel dreiging vanaf de zijkanten. En met Mitchell in de spits is dat wachten op doelpunten. Dat doelpunt viel dan ook, maar niet via een counter. De keeper nam een terugspeelbal in de handen en de scheidsrechter gaf een vrije trap in het zestienmetergebied. Mitchell wist met een droge knal over de grond 0-3 op het scorebord te zetten. FC Breukelen kreeg nog vóór rust mogelijkheden om uit te lopen naar 4-0 en 5-0, maar dat bleef uit door onder andere goed Amersfoorts keeperswerk.

FC Breukelen begon de tweede helft slap, terwijl Quick fanatiek uit de start blokken kwam. Dat resulteerde dan ook in kansen voor Quick, maar Jeroen pareerde een paar keer goed. Toch kopte de middenvelder van Quick knap raak. Helaas was dit wel in buitenspelpositie en bleef de stand onveranderd. Nadat de A2 een paar goede kansen had gemist op 0-4, scoorde Quick 1-3. Het was weer een wedstrijd en Quick geloofde er weer in. Na een combinatie op het middenveld kon een Quick-middenvelder alleen op Jeroen af gaan, maar Rick legde de doorgebroken speler neer. De scheidsrechter kon maar één ding doen en Rick met rood van het veld sturen.

Niet veel later scoorde Quick de aansluitingstreffer: 2-3. FC Breukelen zat erdoorheen, terwijl Quick aanzette voor de 3-3. Maar door de druk naar voren van Quick had FC Breukelen veel ruimte voor counters. Een lange bal kon worden opgepikt door Mitchell en hij schoot de marge weer op twee met nog tien minuten te spelen: 2-4. Toch bleef Quick geloven en scoorde weer een Anslusstreffer: 3-4. Quick kweam hierna gelukkig niet meer in de buurt van de 4-4, want schoten uit de tweede lijn gingen hoog over of ver naast. Mitchell scoorde nog in de blessuretijd 3-5, waarna de wedstrijd direct was afgelopen. Een mooie overwinning voor de A2 die over twee weken ‘De Derby’ speelt tegen De Vecht A1.

AFC Quick 189 A2 - FC Breukelen A2 3-5 (0-3)