FC Breukelen 2 wint lastige uitwedstrijd

wvhedw.jpg

Het tweede elftal heeft opnieuw een uitwedstrijd weten te winnen en tot groot genoegen van het gehele team werd eindelijk weer eens ‘de nul’ gehouden. Tegenstander W ilhelmina V ooruit - H ortus E endracht D oet W innen (37 seniorenteams!) ) heeft deze competitie bewezen een taaie ploeg te zijn. De ploeg heeft weinig goals hoeven te incasseren, maar komt zelf ook moeilijk tot scoren. FC Breukelen beschikt over één van de productiefste ploegen en zou er dan ook alles aan doen om de Amsterdamse defensie te kraken. De technische staf waarschuwde voor de snelle omschakeling van WV-HEDW en hamerde voor de wedstrijd op discipline en een goede organisatie.

Weinig kansen

Na het eerste fluitsignaal werd gelijk duidelijk dat de thuisploeg een zeer fanatiek team was dat tot de laatste minuut zou blijven strijden. FC Breukelen was slordig in de passing, leed af en toe onnodig balverlies en daar profiteerde de thuisploeg gewillig van. Uit een voorzet werd de bal kiezelhard op de lat gekopt boven keeper Sander Mur en ook uit een uit een vrije trap kon WV-HEDW gevaarlijk worden. FC Breukelen stelde hier niet veel tegenover en creëerde weinig kansen. Op dat moment stond Peter Kamp op en beproefde zijn geluk van grote afstand. Vanaf zo’n dertig meter schoot hij de bal strak in de verre kruising en bracht hij de stand op 0-1. Deze stand bleef ongewijzigd tot het rustsignaal.

Meer ruimte Aan het spelbeeld veranderde na rust weinig. Beide ploegen kregen weinig kansen en de organisatie stond bij beide ploegen goed. WV-HEDW zette na verloop van tijd alles op alles om de gelijkmaker te produceren en dit had als gevolg dat er meer ruimtes ontstonden. Arjan Lasterie profiteerde van deze ruimte en lijkt zijn draai inmiddels helemaal gevonden te hebben. Net als vorige week wist hij tot scoren te komen: 0-2. De thuisploeg bleef druk uitoefenen en dat resulteerde in enkele penibele situaties voor het doel van Sander Mur die zich goed staande hield. FC Breukelen bleef georganiseerd verdedigen en kon zo opnieuw een uitoverwinning over de streep trekken.

Het gaat erom spannen

Inmiddels heeft het team alle uitwedstrijden gewonnen en bezet het de derde plaats op de ranglijst. Concurrenten Ajax, DVVA en Argon wonnen ook, waardoor er in de stand bovenin geen wijzigingen plaatsvinden. De volgende speelronde wordt van doorslaggevend belang binnen deze competitie, omdat een aantal hooggeklasseerde ploegen het tegen elkaar opneemt. Deze speelronde vindt over twee weken plaats en FC Breukelen 2 speelt dan thuis tegen AFC 2. Zaak voor Breukelen om dezelfde discipline te handhaven en voetballend een tandje bij te schakelen. Voor komende zaterdag 22 oktober staat om 12.30 uur de thuiswedstrijd voor de KNVB-beker tegen Swift 2 op het programma.

15 oktober 2011, WV-HEDW 2 - FC Breukelen 2 0-2 (0-1)

0-1 Peter Kamp

0-2 Arjan Lasterie