FC Breukelen B1 wint knotsgek duel van Sporting’70 B1

Na de deceptie van vorige week waarin FC Breukelen B1 kansloos met 2-0 verloor van hekkensluiter IJsselmeervogels B2, mocht men zich allereerst afgelopen woensdag revancheren tegen het een klasse lager uitkomende v.v. Maarssen B1. Deze derby werd met 6-1 gewonnen waar de B1 bij vlagen uitstekend voetbal liet zien met prima doelpunten. Zaterdag was Sporting’70 B1 te tegenstander. Een ploeg die uit alles verloren had en thuis nog ongeslagen was en één puntje meer had dan FC Breukelen. Een ploeg die vooraf dus vergeleken kon worden met FC Breukelen B1, erg wisselvallig dus.

Doordat Hans op vakantie was, werd de B1 versterkt met C1-speler Jessie van Riet. In de basisopstelling had dit tot gevolg dat Bob weer terugzakte naar het middenveld en Jim zijn kans in de voorhoede kreeg. Jim had in de midweekse oefenwedstrijd driemaal het net weten te vinden en dus was te hopen dat hij dit vandaag dunnetjes kon herhalen.

Overklast

De B1 begon scherp aan de wedstrijd en wist direct een mogelijkheid te creëren, maar het was Sporting’70 wat de eerste levensgrote kans kreeg. Jesse Schreurs wist deze kansen echter onschadelijk te maken. Jim wist het vertrouwen uit te betalen met de openingstreffer omstreeks de tiende minuut na een goede voorzet van Bob. Deze 0-1 gaf FC Breukelen B1 het nodige vertrouwen en men wist deze voorsprong in de eerste helft uit te breiden naar een ogenschijnlijk comfortabele 0-4 voorsprong door twee goals van Giorginho en een knappe schuiver van Scott die slecht verwerkt werd door de doelman. Prima assists waren er bij deze goals van Chris, Anouar en Scott. Er kon dus gesproken worden dat FC Breukelen zijn tegenstander overklaste.

Vuistregels

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor FC Breukelen B1. Een heerlijk herfstzonnetje, een prima temperatuur en de 0-4 voorsprong moest de basis leggen voor de derde competitieoverwinning dit seizoen. Vuistregels bij een 0-4 voorsprong zijn dat de tegenstander waarschijnlijk fel uit de kleedkamer komt en dat je geen tegengoal mag krijgen in de eerste tien minuten. Toch wist Sporting’70 via een penalty en twee uitgespeelde aanvallen binnen tien minuten terug te komen tot 3-4. Door het geblesseerd uitvallen van Alexander en Chris waren noodgedwongen Giorginho en Bob naar achteren gehaald om de boel dicht te houden.

Spanning en sensatie

FC Breukelen B1 liet Sporting’70 volledig terugkomen in de wedstrijd en de angst sloop in de ploeg. Het goede voetbal van de eerste helft weer oppakken en proberen doelpunten te maken of tegenhouden en de 3-4 naar Breukelen brengen? Deze twijfel moest FC Breukelen bekopen met een vierde tegentreffer en dus was de sensatie een feit. Ongeloof heerste aan de kant tot grootse spijt moest ook Jantijn nog eens het veld verlaten door een directe rode kaart. Het leek alsof er een totaal ander FC Breukelen binnen de lijnen stond de tweede helft en met tien man werd ervoor gekozen om tegen te houden. Sporting’70 ging niet al te voortvarend om met de kansen en uit één van de daaropvolgende counters van FC Breukelen wist Scott de bal onder de keeper door te schieten en een mentale klap uit te delen aan Sporting’70. Veel belangrijker was nog de 4-5 voorsprong. Deze voorsprong werd met hangen en wurgen tot de tachtigste minuut vastgehouden en de opluchting en ontlading waren daarom ook groot na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Leermoment

Zo blijkt maar weer dat er een groot verschil heerst tussen amateurvoetbal en professioneel voetbal. Waarbij bij de één een 0-4 voorsprong een gelopen wedstrijd is, blijkt dit in het amateurvoetbal niet het geval te zijn. Eigenlijk maakt het er alleen maar leuker op. Volgende week is de B1 vrij, waarna medekoploper en tegenstander uit de beker Victoria B1 op bezoek komt aan de Broekdijk-Oost. In de beker werd een vertekende en onverdiende 5-1 nederlaag geleden en dus heeft men wat recht te zetten in het laatste weekend van oktober.

Man of the Match: Scott Vorst.

Sporting’70 B1 - FC Breukelen B1 4-5 (0-4)

Doelpunten (assists): 0-1 Jim (Bob); 0-2 Giorginho (Anouar); 0-3 Scott (Chris); 0-4 Giorginho (Scott); 1-4, 2-4, 3-4, 4-4 Sporting'70; 4-5 Scott.

Opstelling: Jesse Schreurs; Alexander (’40 Stef), Chris (’55 Jessie van Riet), Jantijn, Anouar; Bob, Zaid, Michiel; Giorginho, Scott en Jim.