FC Breukelen 2 wint zonder te overtuigen

Het tweede elftal van FC Breukelen had tot op heden nog geen thuiswedstrijd in winst kunnen omzetten, er werd twee keer gelijkgespeeld. Om bovenin mee te blijven draaien zou enkel winst volstaan en dus moest de negatieve reeks van thuiswedstrijden doorbroken worden. Dit moest gebeuren tegen het lagergeklasseerde Zandvoort 2, dat ondanks weinig punten het elke tegenstander lastig heeft weten te maken. Bij de bespreking werd dan ook duidelijk door de technische staf aangegeven dat deze tegenstander niet onderschat mocht worden.

Hattrick Maikel Goossens

Ondanks een tamelijk rommelige voorbereiding leek er geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft. FC Breukelen speelde zeker geen geweldig voetbal, maar creëerde zoals elke week wel kansen. Wie uiteindelijk de score opende, mag geen verrassing zijn: Maikel Goossens. Na afgelopen zaterdag heeft hij dertien goals gemaakt in zes wedstrijden, een gemiddelde waar elke spits jaloers op is. Deze week wist hij een zuivere hattrick te produceren, waarbij hij zowel met het linker- als rechterbeen doel wist te treffen. Hiermee zorgde hij persoonlijk voor een 3-0 voorsprong bij rust.

Gebrek aan concentratie

FC Breukelen leek de concentratie in de kleedkamer te hebben achtergelaten en begon aan de tweede helft alsof de wedstrijd al gewonnen was. Zandvoort wist het gebrek aan concentratie onmiddellijk af te straffen en via een vrije trap kwam de 3-1 op het scorebord. FC Breukelen was van slag en Zandvoort wist nogmaals te profiteren. Een voorzet vanaf rechts werd ingekopt en de wedstrijd kon ineens weer alle kanten op: 3-2. FC Breukelen wist zich op dat moment enigszins te herpakken en trok weer ten aanval. Arjan Lasterie liep slim weg bij zijn tegenstander en werd vanaf het middenveld diep gestuurd. Zoals het een echte spits betaamt, rondde hij koel af en zorgde voor opluchting en blijdschap bij de technische staf: 4-2. Dawit ‘Kiki’ Verseput gaf voor de wedstrijd aan dat hij na zijn goal van vorige week helemaal los is en deze week dan ook opnieuw zou gaan scoren. Hij wist met zijn karakteristieke krul met binnenkant rechts de keeper te verschalken en hiermee de daad bij het woord te voegen: 5-2.

Te vaak tegentreffers

De eerste thuisoverwinning was een feit, maar toch overheerste er geen vreugde. Het team incasseert te veel en vaak onnodige tegentreffers en is nog niet in staat gebleken de gehele wedstrijd de concentratie op te brengen die vereist is. Tot nu toe heeft dat nog niet tot nederlagen geleid, maar de komende twee weken speelt FC Breukelen tegen directe concurrenten en zal er dus een knop moeten worden omgezet. Komende week staat de cruciale uitwedstrijd tegen WV-HEDW 2 op het programma. Hierover volgende week meer.

8 oktober 2011, FC Breukelen 2 - s.v. Zandvoort 5-2 (3-0)

1-0 Maikel Goossens

2-0 Maikel Goossens

3-0 Maikel Goossens

3-1 s.v. Zandvoort

3-2 s.v. Zandvoort

4-2 Arjan Lasterie

5-2 Dawit Verseput