C1 voor niets naar 'De Lieverdjes': een reglementaire overwinning?

fcamsterdam(oud).jpg

Voor de C1 stond vandaag de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. Een prachtig affiche. Bij het zien en horen van deze naam gingen mijn gedachten natuurlijk terug naar die heerlijke stuntploeg uit de jaren zeventig (toen bekend onder de koosnaam ‘De Lieverdjes’). Spelend in het Olympisch Stadion, met in het doel de legendarische Jan Jongbloed en met een supervoorhoede bestaande uit Gerard van der Lem, Nico Jansen en Geert Meijer, werd menig topploeg verslagen en reikte zij zelfs tot de kwartfinales van de Europa Cup 3.

Helaas was van deze glorieuze profclub en uitstraling niets meer te merken op het troosteloze sportpark Strandvliet. Na een fusie is daar uit FC Amstelland FC Amsterdam geboren, maar helaas organisatorisch nog verre van een profclub, zo zou al snel blijken. Zo was er geen kleedkamer beschikbaar, uiteindelijk konden we plaatsnemen in een veel te kleine kleedkamer 5 (plaatselijk bekend als kleedkamer 1 – dat staat tenminste op de deur). De administratieve afwikkeling gaf ook te denken. Er stond nog niets op het wedstrijdformulier en al ijverig begon ik maar vast met het invullen van de spelersnamen en bijbehorende KNVB-nummers. Geen leider van de tegenstander te bekennen…

De spelers begonnen zich warm te lopen, evenals de boomlange tegenstanders, van wie wij eerst dachten dat het wellicht wel eens de B1 zou kunnen zijn. Toch bleek dit de C1 en al snel daarna kwam de scheidsrechter naar ons toe met de mededeling dat we niet konden beginnen wegens het ontbreken van de spelerskaarten. Verbaasd reageerde ik dat ik deze in de bestuurskamer op het wedstrijdformulier had gelegd. Het bleek uiteindelijk om de spelerskaarten van de thuisclub te gaan! Gezien deze niet boven water te krijgen waren, kon de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd annuleren. Het formulier werd ondertekend en dus waren wij deze herfstdag helemaal voor niets naar Amsterdam gereden.

Normaal gesproken betekent dit een reguliere 0-3 overwinning voor FC Breukelen, maar we moeten hier even een slag om de arm houden, want we weten inmiddels dat de KNVB ook anders kan beslissen. Toch heb ik deze uitslag meegenomen in de stand, zodat we koploper v.v Maarssen (1-4 winst bij s.v. Argon) dan theoretisch op één punt blijven volgen. De andere volger, CSW, won vandaag met maar liefst 10-0 van hekkensluiter Jong Aalsmeer United en is ons op de ranglijst op doelsaldo voorbijgestreefd. Zo staan we (theoretisch) op de derde plek … we wachten het maar even af!

In overleg met FC Amsterdam werd besloten om dan maar vriendschappelijk een balletje te trappen. Dit ging overigens erg ongeïnspireerd en ongemotiveerd, sterker nog: het had nog vervelende blessures kunnen opleveren. Al met al een zeer teleurstellende dag.

8 oktober 2011, FC Amsterdam C1 - FC Breukelen C1: 0-3 (in afwachting van definitief besluit KNVB)

Overige uitslagen

Argon C2 - Maarssen C1 1-4; CSW C1 - Jong Aalsmeer United C1 10-0; Elinkwijk C2 - Hoofddorp C3: n.n.b., Amstelveen C1 - De Dijk C1 n.n.b.; DIOS C1 - De Meern C2 n.n.b.

PS De oefenwedstrijd voor woensdag 12 oktober is tot nader order uitgesteld. De nieuwe datum volgt zo snel mogelijk.