FC Breukelen B1 verliest van IJsselmeervogels B2

ijsselmeervogels.jpg

Na de uitstekende thuiswedstrijd van vorige week tegen s.v. Argon B2 stond ditmaal de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels B2 op het progamma. Een ploeg die zich vooraf onder aan de ranglijst bevond met één punt uit vier wedstrijden en zo leek onderschatting de belangrijkste tegenstander te worden. Toch proberen zowel ouders als trainers er alles aan te toen om maar in te praten dat de ranglijst niet zoveel weergeeft zo in het begin van de competitie, maar als lezer van dit artikel voelt u de bui natuurlijk al hangen, zoals deze zaterdag wel meer over het land trokken.

Déjà vu

In de rust was het nog 0-0. Dit was bijzonder te noemen na de goede mogelijkheden voor beide ploegen. FC Breukelen was iets minder dan de tegenstander, maar wist grotere mogelijkheden te creëren in de personen van Hans twee keer en Chris. FC Breukelen speelde deze eerste helft echter zwaar onder het niveau dat vorige week gehaald werd. Overal was men een stapje te laat en zo kenden trainers en supporters een zogeheten déjà vu. Twee weken geleden was namelijk Spakenburg B1 de tegenstander van de B1 geweest en toen werd er zeer kansloos gecombineerd en dankzij een collectieve wanprestatie een 4-0 nederlaag geleden.

Verzopen katten

De tweede helft liet geen ander beeld zien, een ware stortbui trok over het veld en dat was het enige wat veranderd was. Als een stel verzopen katten liepen de 22 spelers op het veld en was het IJsselmeervogels dat nog net zijn koppie boven water wist te houden en na een klein kwartiertje in de tweede helft de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. FC Breukelen was ervan doorodrongen dat het hier niet mocht verliezen en dus werd alles op alles gezet om toch met een goed gevoel naar het toetje* van deze middag toe te werken. Uiteindelijk wist FC Breukelen zich niet meer te herstellen en kon IJsselmeervogels profiteren van de risico’s die de B1 nam en stond er na tachtig minuten een 2-0 eindstand op het bord.

Terug bij af

Vol goede moed heeft het team toegeleefd naar een wedstrijd waar wederom drie punten gepakt zouden moeten worden. Echter men stapte met grote verslagenheid van het veld. Dit is absoluut een nederlaag die totaal onnodig was en erger is misschien nog wel het vertoonde spel. Nadat FC Breukelen de juiste weg vorige week leek te hebben ingeslagen, hoopte het dit te kunnen voortzetten en te kunnen meedoen om de bovenste plaatsen. Duidelijk is echter dat we een pas op de plaats moeten maken en dat we terug bij af zijn. Indien er niet voor elkaar gewerkt wordt en enkel negatieve kritiek heeft op elkaar, dan gaat deze ploeg niet veel punten pakken. FC Breukelen B1 kan zo goed voetballen en zeker meedoen in deze competitie, maar dan moeten we volgende week tegen Sporting’70 wel uit een ander vaatje tappen.

Het toetje was natuurlijk ‘De Derby’ IJsselmeervogels 1 - Spakenburg 1 die later deze middag op het programma stond. Door de drukte rond het hoofdveld konden echter geen plaatsen meer worden bemachtigd.

IJsselmeervogels B2 - FC Breukelen B1 2-0 (0-0)

Opstelling: Jesse; Alexander, Chris, Jantijn (Giorginho), Anouar; Michiel (Jimmy), Zaid, Hans; Bob, Scott en Jim.

Man of the Match: Chris.