Moeilijke ochtend voor E1 uit bij Victoria E2

Na de dik gewonnen bekerwedstrijd vorige week staat het derde competitietreffen op het programma. Weer een uitwedstrijd, dit keer op bezoek bij Victoria E2. De opdracht is duidelijk: er moeten punten gepakt worden om richting middenmoot te kunnen kijken. Veel goals vorige week, dus goed voor het vertrouwen, maar we weten dat deze tegenstander van een ander kaliber is dan Wasmeer E3. Vanaf de aftrap neemt Victoria het initiatief en zoals helaas vaker staat FC Breukelen al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Victoria houdt de druk hoog en loopt (te) snel uit naar 3-0. Wat later volgt nog de 4-0 alvorens FC Breukelen iets besluit terug te doen: ruststand 4-1.

Na de rust eindelijk een ander FC Breukelen. Met inzet en passie knokken wij ons terug naar 4-4. Even weet Victoria het niet meer. De E1 mist nog een paar grote kansen en had daarmee de wedstrijd in zijn voordeel kunnen beslissen. Dan gloort er toch zeker een punt, zou je denken. In een hectisch laatste kwartier stuurt de scheidsrechter een FC Breukelen-speler na commentaar op de leiding uit het veld en moeten wij met zes man verder.

Dat is precies wat Victoria nodig had en als dan ook nog de 5-4 valt uit een iets te makkelijk gegeven vrije trap, kantelt de wedstrijd terug naar de Hilversummers. De E1 is gebroken en moet lijdzaam toezien hoe Victoria geflatteerd uitloopt naar 8-4. In de slotseconden bepaalt de E1 de eindstand nog op 8-5.

De verhitte gemoederen komen maar moeilijk tot bedaren na afloop, maar eerlijk is eerlijk: als we de eerste helft scherp waren begonnen, hadden we de drie punten kunnen meenemen. Volgende week nieuwe kansen, thuis tegen hekkensluiter Buitenboys E4!

Goals E1: Thijs, Thieme, Levi, Ezra en Jochum.

Man of the Match: Thieme Neijenhuis.