FC Breukelen 2 blijft uitwedstrijden winnen

aalsmeer.jpg

Het tweede elftal van FC Breukelen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de competitie. Ondanks dat er geen geweldige partij op de mat werd gelegd, kon de honderd procent score in uitwedstrijden worden gehandhaafd. Door puntverlies van de concurrentie is het elftal gestegen naar de derde plek van de ranglijst, twee punten achter koploper Ajax. Dit maakt het gelijkspel tegen Ajax van vorige week des te zuurder.

Krappe selectie

Trainer Roy Versluis had deze week de beschikking over een vrij krappe selectie, vooral door een aantal blessures. Toch waren er genoeg spelers beschikbaar om een sterk team het veld op te sturen tegen v.v. Aalsmeer. FC Breukelen bleek al snel de bovenliggende partij te zijn, al werd dat niet gelijk in de score uitgedrukt. v.v. Aalsmeer moest het vooral hebben van de lange bal op de aanvallers en dit leverde slechts enkele keren gevaar op. Maikel Goossens en Danijel Mahmutovic kregen een aantal kansen en eerstgenoemde wist één van de kansen te verzilveren: 0-1. Deze tussenstand bleef ongewijzigd tot het rustsignaal.

Na rust meer spektakel

De tweede helft kende een stuk meer spektakel, al was dat niet te danken aan goed veldspel. Wel vielen er meer goals, vooral in de eindfase van de wedstrijd. Eerst wist Michael Goossens de score te verdubbelen: 0-2. De wedstrijd leek beslist, maar v.v. Aalsmeer weigerde zich daarbij neer te leggen. De getoonde inzet werd beloond met een aansluitingstreffer: 1-2. Na een soepele aanval over links wist Nino Raaff de marge met een kopbal opnieuw op twee treffers te brengen: 1-3. Inmiddels stonden bij v.v. Aalsmeer nog maar tien spelers in het veld, bij een gebrek aan wissels en een speler die niet verder kon. Toch wist de thuisploeg opnieuw te scoren, ditmaal uit een vrije trap: 2-3. Door de ruimtes die ontstonden aan het eind van de wedstrijd, vielen er veel kansen te noteren. Dawit ‘Kiki’ Verseput wist één van deze kansen te benutten in de slotfase en de wedstrijd daarmee definitief in het slot te gooien: 2-4.

Nog steeds ongeslagen

Dit betekende de derde uitzege in drie uitwedstrijden en daardoor behoudt FC Breukelen 2 zijn ongeslagen status in de competitie. Komend weekeinde staat de thuiswedstrijd tegen s.v. Zandvoort 2 op het programma en zal de ploeg er alles aan doen om ook thuis de drie punten te veroveren. Die punten zijn zeker nodig om bovenin mee te blijven draaien en uitzicht te houden op een (periode)titel.

1 oktober 2011, v.v. Aalsmeer 2 - FC Breukelen 2 2-4 (0-1)

0-1 Maikel Goossens

0-2 Maikel Goossens

1-2 v.v. Aalsmeer

1-3 Nino Raaff

2-3 v.v. Aalsmeer

2-4 Dawit Verseput