A2 verliest derby nipt van v.v. Maarssen A1

Op 1 oktober stond de derby FC Breukelen A2 - v.v. Maarssen A1 op het programma. Onder leiding van interim-coach Gerard Uittenbosch Jr. werd op deze zonnige middag afgetrapt. Vanaf het begin werd er druk gezet op het doel van FC Breukelen, maar de verdediging bleef eenvoudig overeind. FC Breukelen kwam er zelf een paar keer uit, maar ook dit leverde niet veel gevaar op. Wel werd de wedstrijd langzaam grimmiger. Kortom: dit leverde een echte derby op en een waar voetbalgevecht, omdat beide teams wisten dat hier punten te halen waren. Vóór rust nog een aantal dode spelmomenten van v.v. Maarssen, maar ook dit bracht weinig gevaar.

De tweede helft ging verder waar het de eerste helft eindigde: het bleef een harde wedstrijd met licht veldoverwicht voor v.v. Maarssen. Langzaam kreeg FC Breukelen meer grip op de wedstrijd en kwamen er enkele kleine kansen. De wedstrijd werd feller met enkele stevige overtredingen. Toen, uit het niets, viel toch de 0-1: een geblokt schot werd niet goed weggewerkt, waarna de keeper er ook niet meer bij kon en de bal tergend langzaam het doel in rolde. Coach Gerard besloot één op één te gaan spelen en dit leverde nog één grote kans op voor FC Breukelen, maar de bal rolde vlak langs de verkeerde kant van de paal. v.v. Maarssen kwam er ook nog één keer gevaarlijk uit, maar stuitte op de keeper, waardoor de wedstrijd in een 0-1 nederlaag eindigde.

Er mag gezegd worden dat FC Breukelen A2 zich goed verweerd heeft en zeker punten kan pakken in deze competitie getuige de nipte nederlaag van afgelopen zaterdag en die van twee weken geleden. Volgende week de uitwedstrijd tegen s.v. Argon waar men toch zeker een goede kans heeft!