FC Breukelen C4 verslaat thuis Laren'99 C3

In verband met de teamfoto voor de voetbalplaatjesactie moesten de mannen van de C4 al vroeg aanwezig zijn om 9.25 uur. Om 9.35 uur op de foto en daarna voorbereiden op de wedstrijd tegen Laren'99 C3 om 11.00 uur Kortom: een lange tijd voor de warming-up. Geen wonder dus dat de heren zich lieten afleiden door de dames van de FC Breukelen MC1 die speelden op het zonovergoten eerste veld. Waarschijnlijk was dat ook de reden dat de wedstrijd ietwat ongeconcentreerd werd gestart. Op Sam na was het team voltallig, want ook Willem Kneteman en Andrew Mina waren weer fit om te spelen.****

Ongeconcentreerde start

Na een aanvankelijk dus wat ongeconcentreerde start zorgde het sterke middenveld ervoor dat de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde op de helft van Laren. Heel af en toe verscheen Laren op de helft van FC Breukelen, maar dit werd alert opgelost door de verdediging. Voorin werd uitstekend samengewerkt en zo ontstonden er wat kansjes uit mooie combinaties. De lat, de paal en de keeper stonden echter steeds in de weg. Lukas wist na ongeveer vijftien minuten toch door de verdediging heen te breken en de bal net op tijd onder de uitgekomen keeper door te prikken. Door het natte veld rolde de bal langzaam net over de doellijn: 1-0. Kort daarna schoot de bal, na een indraaiende corner van Bram, op het vochtige gras door. De keeper kon helaas de bal niet klemvast pakken en de bal stuiterde de goal in: 2-0. De eerste helft werd afgesloten met een prima één-tweetje tussen Arnold en Lars. Arnold speelde Lars vrij voor de keeper, waarna Lars keurig laag in de hoek kon afronden: 3-0.

Inhaalrace van tegenstander

Ook de start van de tweede helft verliep niet helemaal volgens plan. Dat hebben we bij eerdere wedstrijden ook al gezien. Steeds kon de tegenpartij weer aan een inhaalrace beginnen. Laren kwam dus duidelijk wat sterker uit de rust en na vijf minuten wisten ze de verdediging over links uit te spelen en Justin met een schot te verschalken: 3-1. Maar de mannen van de C4 stelden snel weer orde op zaken. Het spel van Laren werd feller op de bal, wat resulteerde in enkele harde overtredingen. Tien minuten vóór tijd werd Lukas in de zestienmeter met een knietje in de dij, een ‘ijsbeentje’ zoals de mannen dat noemen, onderuitgehaald. De penalty daarna werd door Roman keurig tegen de touwen gewerkt: 4-1.

Volle winst

De C4 liet zich daarna niet meer verrassen en speelde de wedstrijd netjes uit. Met nog een paar minuten te gaan, legde Mathijs nog een keer aan voor een geweldige pegel. Deze werd mooi gestopt door de keeper, maar de rebound werd door Roman, met links, toch prima binnen geschoten: 5-1. Wederom de volle winst, een prachtig resultaat. In de competitie staat de C4 nu tweede met een doelsaldo van 25-7. NVC C5 voert de ranglijst aan met een doelsaldo van 28-5. Derde is s.v. Huizen C6 met 14-6. Volgende week weer eens een uitwedstrijd, en wel tegen CSW C6, de nummer 7.

1 oktober 2011, FC Breukelen C4 - Laren'99 C3 5-1 (3-0)