FC Breukelen benut kansen niet bij mede-koploper FC 's-Gravenzande

De thuisploeg hield het wel spannend, want tot de 75e minuut was er nog geen doelpunt gevallen, en was het juist FC Breukelen dat de betere kansen kreeg op een voorsprong. De eerste mogelijkheid was in de derde minuut. Na een snelle uitbraak kwam Tom Kalkhuis in kansrijke positie, maar hij raakte de bal niet goed en schoot over. Voor FC ’s-Gravenzande was de eerste kans voor Michiel van den Berg, maar dat ging net naast. Vervolgens was het Jurgen Warbout die over schoot op aangeven van Michiel van den Berg.****

Niet scherp genoeg

Na een kwartier verzuimde de thuisploeg de score te openen. Eerst miste Rashidi Gilkes, hij raakte de bal maar half en vervolgens kon ook Jurgen Warbout niet tot een schot komen. Voor FC Breukelen was Dave Rijkaard niet scherp genoeg in de 21e minuut en zag zijn inzet naast gaan. Ook een voorzet van Jeffrey van den Bos kon door Jasper van Dijk niet in een treffer worden omgezet. Hierna waren de betere kansen voor FC Breukelen. Jim Blom schoot naast en een inzet van Tom Kalkhuis werd door de FC ’s-Gravenzande-doelman goed gepakt. Dave Rijkaard verzuimde ook de score te openen voor de gastploeg en in de allerlaatste seconden van de eerste helft kreeg Tom Kalkhuis een bijna niet te missen kans, maar tot opluchting van alles wat FC ’s-Gravenzande was schoot hij de bal toch nog naast, en dat leek moeilijker dan te scoren.

Beste kansen voor FC Breukelen

In de aanvangsfase van de tweede helft waren de beste kansen voor FC Breukelen. Een schot van Eddy Vorm werd door Danny Koning goed gepakt en het is dat Jim Blom de bal niet goed raakte, anders had de thuisploeg zeker tegen een achterstand aangekeken. Trainer Frank Kuijl wisselde Jurgen Warbout voor Domingos Lopes de Brito om wat meer aanvallende activiteiten te ontwikkelen. Maar het was eerst invaller Jacky Castelijns die net naast schoot. Nadat Rashidi Gilkes in de 62e minuut naast mikte, was het een minuut later aan Danny Koning te danken dat FC ’s-Gravenzande niet op achterstand kwam. Met een fraaie save voorkwam hij een treffer na een kopbal van Djuric Winklaar.

Thuisploeg toch op voorsprong

Met nog ruim een kwartier op de klok kwam Ruud Barendse in het veld voor Hendrik Grünholz. Kort hierna kwam FC ’s-Gravenzande toch op voorsprong, een als voorzet bedoelde bal van Michiel van den Berg verdween in de linker bovenhoek van FC Breukelen, doelman Branko Bins was kansloos: 1-0. Even later leek Jasper van Dijk de voorsprong te kunnen uitbouwen, maar met een katachtige reactie voorkwam Bins een grotere achterstand. Kevin Braber moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Norman Tan. Met nog vijf officiële speelminuten op de klok voorkwam Branko Bins in eerste instantie een treffer, maar de terugspringende bal werd door Jasper van Dijk alsnog met een boogballetje in het doel gewerkt: 2-0. In blessuretijd zag Rashidi Gilkes zijn inzet gepareerd, en was het aan de andere kant Jacky Castelijns die over schoot. Ver in blessuretijd maakte Michiel van den Berg er nog 3-0 van. Hij speelde zich in het strafschopgebied goed vrij en liet de FC Breukelen-keeper kansloos: 3-0.

Geen kaarten

Scheidsrechter Van Beek uit Cothen had het niet moeilijk deze middag en trok geen enkele kaart. Door deze overwinning deelt FC ’s-Gravenzande de koppositie nu met Alexandria ’66 dat met 5-3 won van Leonidas.

1 oktober 2011, FC ’s-Gravenzande 1 - FC Breukelen 1 3-0 (0-0)

1-0 Michiel van den Berg

2-0 Jasper van Dijk

3-0 Michiel van den Berg