Hoofdveld geeft B1 vleugels tegen ex-koploper Argon B2

Vandaag nieuwe kansen, na de wedstrijd van vorige week tegen Spakenburg waar een ongeinspireerde B1 kansloos met 4-0 verloor. Marcel en Patrick waren zwaar teleurgesteld in deze nederlaag en vonden dat het elftal de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld had. Er valt dus wat goed te maken de komende weken. Met vandaag Argon thuis en volgende week IJsselmeervogels uit wist de B1 dat ze aan de bak moest. 11.00 uur was het verzameltijd, want de jongens moesten om 11.30 uur op de foto voor de website en de C1000-voetbalplaatjesactie.

Op het hoofdveld

Onder een heerlijk zonnetje, op het hoofdveld en met veel supporters langs de lijn mocht de B1 aantreden tegen s.v. Argon B2. Na een goede warming-up en een goed positiespel kreeg trainer Patrick complimenten dat er een leuke voetballende ploeg stond. Dat beschouwen we als een compliment, maar als ploeg koop je daar natuurlijk niks voor. Winst was het enige wat telde vandaag. FC Breukelen speelde iets anders dan normaal gesproken. Bob mocht een plekje naar voren starten, waardoor er op het middenveld plek voor Michiel was. Direct vanaf het begin voerde de B1 de taken uit zoals deze waren meegegeven door Marcel en Patrick.

Matig voetbal

In de eerste helft was het voetbal niet echt hoogstaand. FC Breukelen was eigenlijk de ploeg die op voorsprong had moeten staan. Een aantal kansen van Bob en Scott gingen echter verloren. Na 25 minuten moesten Alex met een pijnlijke lies vervangen worden door Giorginho. Alex speelde tegen zijn oude team en dus was het voor hem nog teleurstellender. Giorginho speelde een meer dan uitstekende wedstrijd op een toch wat onwennige plek voor hem, de rechtsbackpositie. Argon was op een paar corners en vrije trappen die voorlangs gingen, niet echt gevaarlijk. Beide ploegen gingen na 40 minuten rusten met een 0-0 stand.

Sterk uit de kleedkamer

In de tweede helft startte FC Breukelen sterk en dat leidde al vrij snel tot een goal. De afgelopen woensdag geoefende vrije trap zorgde voor de 1-0. Jantijn bracht de bal vanaf de zijkant het strafschop gebied in en Scott kon er net zijn lichaam tegen aan zetten. De ontlading was groot op het veld én langs de lijn. FC Breukelen was direct weer scherp en pakte het spel weer zorgvuldig op. Hans haalde na een mindere periode eindelijk weer een beetje zijn niveau en had goed geluisterd naar de tips van de trainers. Ruimte is schieten en dat deed Hans ook van een meter of 25, met het geluk dat de keeper hem liet glippen, maar hij telde: 2-0.

Enerverende slotfase

Nu moest de B1 zorgen dat ze de drie punten in Breukelen hield. Argon voerde de druk wat meer op en dat resulteerde in een paar kleine kansjes. Jesse Schreurs stond zijn mannetje en pakte een aantal goede ballen. Acht minuten voor tijd was het helaas raak in het doel van FC Breukelen. Weer een standaardsituatie zorgde voor de 2-1. FC Breukelen was gelukkig op tijd weer bij de les. Jantijn kreeg last van vermoeidheid en wisselde snel van plek met Bob. Hierdoor konden we de voorsprong behouden. Er moest nog drie minuten worden gespeeld en het was de hardwerkende Scott die zijn tweede goal van de middag maakte. Een geblokt schot bleef in de lucht hangen en eigenlijk dacht iedereen dat hij voor de keeper was. Scott dacht hier echter anders over en was eerder bij de bal dan de keeper en lobte hem fraai over hem heen: 3-1.

Mannen, een geweldige wedstrijd waar we op kunnen voortborduren! Complimenten van Marcel en Patrick. Op naar volgende week waar IJselmeervogels op sportpark De Westmaat ongetwijfeld tegen een ploeg zal staan waarin het zelfvertrouwen groot is. Nu is het hopen dat men een betere wedstrijd dan tegen Spakenburg op de mat legt.

FC Breukelen B1 - s.v. Argon B2 3-1 (0-0)

Doelpunten: Scott (2), Hans.

Opstelling: Jesse; Alex (Giorginho), Chris, Jantijn, Anouar; Michiel (Jesse), Zaid, Hans; Bob, Scott en Jim (Stef).