E5 zet stappen vooruit ondanks 1-3 nederlaag

Deze zaterdag ging de E5 met een goed gevoel het mooie kunstgrasveld van FC Breukelen op. Ondanks de verloren wedstrijden in de beker en de competitie, gaf de trainingsinspanning goede moed. De spelertjes leren elkaar steeds beter kennen en het samenspelen gaat steeds beter. De training wordt enthousiast gevolgd en ze zijn erg leergierig.

De start van de wedstrijd tegen ASV ‘65 E1 liet gelijk zien dat er mogelijkheden waren om te winnen. Een paar jongens waren ruim een kop groter, maar de wedstrijd ging heel gelijk op. De tactische bespreking van de coach werd goed uitgevoerd, iedereen hield zijn plek in de gaten en zo werd de tegenstander heel goed opgevangen. Tom, Jack, Danny en Joost hielpen elkaar waar nodig en zorgden dat de achterin geen kansen werden geven aan de tegenstander.

De goede opstelling zorgde ook voor flink wat mooie aanvallen, Jenna, Wouter en de beide Lucassen speelden goed samen, maar hadden bij de afronding echt pech dat de bal maar niet in de goal ging. De eerste helft had Bram zijn goal netjes schoongehouden, met daarbij een wonderschone redding op een hard schot in de rechterhoek. Bram heeft op het goal echt zijn plek gevonden en gaat met sprongen vooruit. Rust met 0-0, dat hadden we nog niet meegemaakt en zeker niet met al deze kansen op een voorsprong.

De tweede helft deed de beste speler van de tegenstander echter wat hij goed kan, kappen en draaien, met daarna met een mooi schot scoren. Driemaal lukt het hem om zo Bram te passeren. De E5 had zelf de tweede helft een hele berg aan kansen, maar de mooie schoten gingen net over of naast en de keeper heeft ook flink wat ballen gestopt die wij al bijna als doelpunt hadden geteld. Het lukte maar eenmaal om de keeper te passeren, met een goed uitgevoerde korte corner. Lekker hard ingeschoten door Lucas den Hartog. Einduitslag was een 1-3 nederlaag.

In het praatje na de penalties vertelde de coach de spelers dat ze het super hadden gedaan. Veel inzet, af en toe een schouderduw, veel samenspel en goed letten op de posities. Allemaal zaken die nu steeds beter gaan. Het is slechts een kwestie van tijd en oefening dat we wedstrijden gaan winnen. Het gevoel bij de coach, trainer en ouders is dat er weer enorme stappen zijn gezet. Dit team is duidelijk in opbouw naar een mooie toekomst. Richard kon vandaag helaas niet meespelen vanwege een gebroken vinger, maar hij steunde zijn team wel langs de kant. Top hoor Richard en we hopen dat je snel weer mee kan doen. Ook nog een dankwoord aan Marcel die als scheidsrechter de boel in goede banen heeft geleid.

De E5. Staand v.l.n.r.: Bram van der Sluijs, Tom den Hartog (coach), Danny Leeflang, Lucas Baghuis, Jack Ramaker,

Jenna Hahury, Wouter Baghuis en Richard Beck. Op de knieën: Joost Masteling, Lucas den Hartog en Tom Lovgren.