C1 stoot na matige winst door naar tweede plaats

dios.jpg

Onder een stralende zomerzon (1 oktober …) en een temperatuurtje van 25 graden begonnen we vandaag aan de thuiswedstrijd tegen het onbekende DIOS C1 uit Nieuw-Vennep. Een kijkje op de ranglijst deed vermoeden dat het om een van de zwakkere broeders zou gaan. Als men echter naar de uitslagen keek, bleek dat telkens nipt verloren werd van relatief sterke tegenstanders. Tel daarbij op de eerste ruime overwinning van deze jongens en het moge duidelijk zijn dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn.

Voor de verandering eens een keer een goed begin; direct druk op de tegenstanders en al snel resulterend in een prima doelpunt! Goede pass van Michael op Olivier die oog in oog met de keeper de hoek kon uitkiezen; 1-0! FC Breukelen behield het initiatief, DIOS kwam niet echt dreigend over de middellijn. Doordrukken en op jacht naar de tweede treffer dus. Die kwam al snel, wederom door Olivier. Na zichzelf mooi te hebben vrijgespeeld, schoot hij hard op doel. Het laatste voetje van een DIOS-verdediger kon hier geen verandering meer in aanbrengen: 2-0. Toen na een goede voorzet van Michael Roy z’n doelpuntje weer kon meepikken en de 3-0 op het scorebord zette, dachten we ons op te gaan maken voor een waar doelpuntenfestijn.

DIOS wilde zich natuurlijk niet zomaar te kijk zetten en probeerde de aanval op te zoeken. Op een zacht terugspeelballetje van Junior na (prima ingrijpen door Stan) konden de gasten echter nauwelijks een vuist maken. Toen het volgende doelpunt eraan zat te komen maar nog niet viel, begonnen wat kleine irritaties een belangrijke rol te spelen in het verdere verloop van de wedstrijd. Het voetbal werd er niet beter op en de scheidsrechter was vandaag erg vrijgevig met de kaarten. De eerste gele kaart was voor Mels die z’n eigen verkeerde actie beloonde met de Nederlandse vertaling van “shit” (= kak). De scheidsrechter dacht een ander ‘k…’-woord te horen en toverde tot Mels’ grote verbazing de gele prent. Vol onbegrip ging Mels er overigens correct mee om, voor anderen een sein om de scheidsrechter te pas en te onpas te bekritiseren. De rust werd zonder schade behaald en het nodige vocht werd toegediend.

Alhoewel er heel duidelijk op werd gehamerd ermee te stoppen, ging het gezanik de tweede helft gewoon door. In plaats een lekkere wedstrijd uit te spelen en het nodige te doen aan het doelsaldo, vielen in plaats van doelpunten nog drie gele kaarten (één voor Nik en twee – dus rood – voor Jesse), geen enkele grove overtreding maar allemaal wegens ‘praten’ of spelbederf. Jammer, de tweede helft zullen we dan – behoudens de goede rentree van Justin en de nodige doelrijpe kansen die erg nonchalant werden verprutst – maar snel vergeten.

Het goede nieuws vandaag kwam uit Amsterdam-Noord waar koploper De Dijk C1 zich verslikte in Argon C2! Zo steeg Maarssen (2-1 winst tegen Elinkwijk) naar een eerste plaats op één punt gevolgd door FC Breukelen en CSW. Het betere doelsaldo van ons brengt ons dus op de tweede plaats.

1 oktober 2011, FC Breukelen C1 - DIOS C1: 3-0 (3-0)

Overige uitslagen

De Dijk C1 - Argon C2 1-2; Maarssen C1 - Elinkwijk C2 2-1; Jong Aalsmeer United C1 - Amstelveen C1 0-4; De Meern C1 - CSW C1 1-8; Hoofddorp C3 - FC Amsterdam C1 5-1.

PS De teamfoto voor de voetbalplaatjesactie is gemaakt. Helaas staat Max er niet op. Aanstaande dinsdag 4 oktober moet nog een aantal spelers op de individuele foto. Zij dienen hun teamshirt mee te nemen naar de training! Als ik goed geïnformeerd ben, gaat het om Roy, Jesse, Christian en Emin.