Late tegentreffer Ajax 3 nekt FC Breukelen 2

Het prachtige weer in combinatie met een mooi affiche leek voor een zeer geslaagde zaterdag te gaan zorgen, ware het niet dat Ajax 3 daar vlak vóór tijd verandering in bracht. De late tegentreffer zorgde voor een bittere nasmaak bij het tweede elftal dat lang bij machte leek de drie punten in Breukelen te kunnen houden. Uiteindelijk zou FC Breukelen genoegen moeten nemen met slechts één punt. Het hoger geklasseerde Ajax beschikte over een door de wol geverfde ploeg met een aantal geslepen spelers en FC Breukelen wist dat het hoe dan ook een moeilijke wedstrijd zou worden.

Vol voor de winstDe eerste helft had geen van de twee ploegen duidelijk de overhand en vielen er aan beide kanten niet veel kansen te noteren. Zoals wel vaker dit seizoen wist Maikel Goossens de ban te breken en bracht hij FC Breukelen op een 1-0 voorsprong. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en door slordig verdedigen van de thuisploeg werd de 1-1 nog vóór de rust realiteit. Inmiddels was duidelijk geworden dat beide ploegen vol voor de winst gingen en dat daarbij harde overtredingen niet werden geschuwd. Dit zorgde voor irritaties over en weer, iets wat zich na de rust verder zou ontwikkelen.

Furieus uit de rust

Wat FC Breukelen in de rust in de drankjes heeft gedaan, is nog altijd onduidelijk, maar feit is dat de thuisploeg furieus uit de startblokken kwam. Het regende kansen voor FC Breukelen, maar de bal ging er maar niet in. Emiel Schnell wist met zijn handelsmerk van afstand de kruising te raken, maar de bal viel net niet binnen. Uiteindelijk was het de nieuwe aanwinst Wijnand Koning die op knappe wijze de bal over de keeper kopte en FC Breukelen op een 2-1 voorsprong zette.

Hectische faseBij Ajax leek de vermoeidheid te hebben toegeslagen, maar niks bleek minder waar. De Amsterdammers begonnen steeds meer druk uit te oefenen en een zeer hectische fase was het gevolg. De scheidsrechter had zijn handen vol aan de twee zeer felle ploegen en de wedstrijd liep op enkele momenten bijna uit de hand. Tot ongeloof van de aanhang van het tweede elftal kon Ajax in extremis met een knappe goal de gelijkmaker produceren, waarna de wedstrijd vrijwel direct was afgelopen: 2-2.

Teleurstelling overheerstOpnieuw een gelijkspel dus in een thuiswedstrijd voor FC Breukelen 2 en opnieuw overheerste de teleurstelling. Na de rust had FC Breukelen verschillende malen de kans de wedstrijd te beslissen, maar slaagde hier niet in. Na vier gespeelde wedstrijden bezet de ploeg de vierde plaats en is ze nog ongeslagen. Het team had echter nog hoger kunnen staan wanneer ze zichzelf hadden beloond met een zege afgelopen zaterdag. Als FC Breukelen constant het niveau kan vasthouden dat bij vlagen gerealiseerd wordt, kan de ploeg zeker omhoog kijken op de ranglijst en is de top drie mogelijk. Volgende week speelt het tweede elftal uit tegen v.v. Aalsmeer 2.

24 september 2011, FC Breukelen 2 - Ajax 3 2-2 (1-1)

1-0 Maikel Goossens