C1 op één punt van de koplopers!

csw.jpg

Vandaag (zaterdag 24 september) stond de belangrijke sleutelwedstrijd op het programma tegen het nog ongeslagen CSW uit Wilnis. Met negen punten uit drie wedstrijden gingen zij samen met a.s.v. De Dijk en v.v. Maarssen fier aan kop in de 1e klasse 04, met FC Breukelen volgend op drie punten van het trio. Winst zou betekenen dat FC Breukelen CSW zou achterhalen, bij verlies al direct een gapend gat van zes punten. Met de wetenschap dat de andere twee koplopers elkaar zouden treffen dus zaak om, net als in de bekerwedstrijd, CSW opzij te zetten en de drie punten mee te nemen in de tas.

Alhoewel het weer perfect was (tja, de zomer is wat later dit jaar…), waren de voortekenen met de zware blessures van Justin en Max niet al te gunstig. Met verder een net van de griep herstelde Emin en gelukkig met Niels en Milan van de C2 begonnen we gemotiveerd aan de warming-up en de wedstrijd. Startopstelling: doel: Stan; achter: Mels, Nik, Junior en Douwe; midden: Roy, Jesse en Lars, vóór: Christian, Olivier en Michael.

Zoals we inmiddels gewend zijn, begonnen we weer zeer rommelig en gehaast. De eerste acht minuten waren dan ook voor CSW die nog wat recht wilde zetten..Daarna kwam FC Breukelen in haar spel, werden de duels gewonnen en kantelde de wedstrijd. Met twee werkelijk fantastisch uigevoerde aanvallen en evenzoveel doelpunten werd duidelijk gemaakt waar de withemden voor naar Wilnis waren gekomen!

Het eerste doelpunt ging over vier schijven met telkens een strakke pass. Via Lars, Christian en Jesse kwam de bal in de loop van Olivier die resoluut en bekwaam de keeper het nakijken gaf: 0-1. Vier minuten later was het Olivier die niet van de bal te krijgen was en vanaf links de bal panklaar op het hoofd van Jesse wist te leggen. Dat hij ook kon koppen, wisten we nog niet, maar nu wel! De 0-2 hing in de touwen en er leek geen vuiltje meer aan de lucht. Toch gaat hierin vaak het gevaar schuil; Het wat te gemakkelijk uitverdedigen en niet resoluut ingrijpen resulteerde in een misverstand. Nik en Stan twijfelden allebei een beetje en hop daar zat een blauw-rood voetje van CSW tussen..De aansluitingstreffer bracht ons weer terug op aarde en met een 1-2 stand werd de kleedkamer opgezocht.

De concentratie werd weer teruggebracht, de mannen wisten weer hoe belangrijk vandaag de drie punten waren! Emin werd ingebracht voor Christian en met enkele gevaarlijke momenten voor het doel wist uiteindelijk Roy de bevrijdende marge van twee weer terug op het scorebord te brengen. Hierna kwam de C1 niet meer in gevaar, lieten we de mogelijkheden op een grotere uitslag liggen, maar namen wel tevreden de winst mee naar Breukelen. De wat overdreven en onnodige gele kaart voor Roy was een beetje jammer, maar gezien de jonge scheidsrechter van vandaag werd beoordeeld valt het te billijken…

Door het doelpuntloze gelijkspel tussen v.v. Maarssen en a.s.v. De Dijk staan onze boys met één punt achterstand op deze koplopers weer in de top 3 en belooft het nog een spannende competitie te worden. De belangrijkste kanshebbers na vier wedstrijden zijn v.v. Maarssen, a.s.v. De Dijk, CSW en FC Breukelen, outsiders zijn Elinkwijk en/of FC Amsterdam die vandaag ook tegen elkaar speelden (uitslag nog niet bekend).

Volgende week weer een thuiswedstrijd, en wel tegen DIOS C1 uit Nieuw-Vennep dat vandaag z’n eerste winst pakte tegen het nog puntloze s.v. Hoofddorp. Op papier moet dit kunnen, al zijn de verliespartijen van DIOS met miniem verschil geweest. 1 oktober, aanvang 10.45 uur, verzamelen om 09.45 uur.

24 september 2011, CSW C1 - FC Breukelen C1: 1-3 (1-2)

Overige uitslagen

Maarssen C1 - De Dijk C1 0-0; Amstelveen C1 - De Meern C2 5-2; Argon C2 - Jong Aalsmeer United C1 5-2; DIOS C1 - Hoofddorp C3 6-2; Elinkwijk C2 - FC Amsterdam C1 nnb.