B1 lijdt meer dan verdiende nederlaag in en tegen Spakenburg

spakenburg.jpg

Zaterdag stond er voor de B1 een prachtig affiche op het programma. Op sportpark De Westmaat moest om 13.00 uur worden afgetrapt tegen s.v. Spakenburg B1. Nog steeds zonder Tobias en Remco werd er met veel ouders afgereisd richting het vissersdorp.

Off-day

Na tachtig minuten stond er een 4-0 stand op het scorebord. Alles wat mis kon gaan, ging vandaag mis en dus moeten we het maar verhalen op een collectieve ‘off-day’. Ondanks deze zeperd werd er toch nog redelijk goed begonnen aan de wedstrijd wat resulteerde in een grote kans na twee minuten voor Scott. Daarna werd het enkel met de minuut lastiger om naar te kijken, zo slecht was het spel van de B1. Men kon niet meer dan speldenprikjes uitdelen op de helft van Spakenburg en de B1 was geen schim van de ploeg die in de laatste weken op het juiste spoor leek te zitten. Bij rust een 2-0 achterstand vanwege twee keer een fout op het middenveld. De organisatie stond ook net niet zo als het hoort, waardoor Spakenburg gemakkelijk voor Jesse kon komen en het twee keer mooi afmaakte.

Geen verandering

In de tweede helft werd het dit seizoen al vaker gebruikte één-op-éénspel opgepakt om te kijken of we de strijd op het middenveld konden gaan winnen. Deze plannen konden al snel worden verscheurd na een derde doelpunt voor Spakenburg. Het was het zoveelste tegendoelpunt uit een standaardsituatie en de moed zakte dus ook bij Patrick en Marcel in de schoenen aangezien hier nog zo op gehamerd was in de kleedkamer.
Als kers op de taart voor Spakenburg viel een kwartier voor tijd ook nog eens de 4-0 en wederom uit een standaardsituatie. FC Breukelen wist via Scott nog een keer een mogelijkheid te creëren, maar zijn schot werd knap gepareerd door de doelman.

Geschrokken

Kortom: een wedstrijd om maar heel snel te vergeten. Waar gedacht werd dat het dieptepunt in de oefenwedstrijd tegen FC Hilversum was bereikt, wist men het niveau vandaag nog meer omlaag te brengen. Dit is natuurlijk iets waar de begeleiding van geschrokken is en zoekt naar verklaringen hiervoor. Vooralsnog zijn deze verklaringen nog niet gevonden en zijn enkel de slechte punten van vandaag naar boven komen drijven.

Lichtpuntje

Het was vandaag een wedstrijd van aanhaken of afhaken en voorlopig moet FC Breukelen B1 een pas op de plaats maken voor de subtop en zal het zich de komende weken moeten gaan bewijzen tegen ploegen uit de hogere regionen in de eerste klasse. Er kan door de spelers in ieder geval lering worden getrokken uit deze wedstrijd door te hebben ervaren hoe het in ieder geval niet moet. Veel slechter mag en kan het niet, en dus zal redelijkerwijs vanaf nu een stijgende lijn moeten worden ingezet. Kijken of dit volgende week kan tegen Argon B2. De factoren strijd, passie, beleving en concentratie zullen dan in hogere mate aanwezig moeten zijn om de drie punten in Breukelen te kunnen houden.

s.v. Spakenburg B1 - FC Breukelen B1 4-0 (2-0) Opstelling: Jesse; Alex (Michiel), Chris, Jantijn (Jelle), Anouar; Bob, Zaid, Hans; Giorginho, Scott en Stef (Jim).

Man of the Match: Jesse.