Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - GHC 1

logo_ghc.jpg

Het grote voordeel van onderaan staan, is dat je alleen maar kan stijgen op de ranglijst en komende zaterdag kan hiermee worden begonnen als GHC uit Leiden te gast is op sportpark Broekdijk Oost in Breukelen. De fusieclub GHC (Groene Hart Combinatie) uit Leiden werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en heeft meteen haar draai in deze klasse gevonden met twee knappe overwinningen (en één nederlaag). Verder dan de analyses die het scoutingsteam gemaakt heeft, gaat de informatie niet, want ook tegen deze tegenstander hebben we men nog nooit gevoetbald.

FC Breukelen 1 snakt naar een overwinning in de competitie. Enerzijds omdat anders het goede gevoel van de bekerpoule vervaagt als een oude herinnering, maar ook om vertrouwen te tanken als we de week erop tegen koploper ’s-Gravenzande spelen. FC Breukelen heeft voldoende kwaliteit in de selectie om tegen elke ploeg in de eerste klasse voor de overwinning te gaan, maar zal door tegenstanders ook worden beoordeeld op de plaats op de ranglijst. Elke ploeg die de Breukelaars tegenkomen, zal nu voor de volle winst gaan en dit biedt mischien ook wel het perspectief dat FC Breukelen nodig heeft. Want juist tegen teams die de aanval zoeken, komt FC Breukelen het best tot haar recht.

De supporters zullen de laatste thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels hebben onthouden. Toen gaf Breukelen het laatste half uur gas, zette druk vooruit en overrompelde het de stukgelopen tegenstander. Als de spelers dit komende zaterdag negentig minuten kunnen opbrengen, kunnen de drie punten in Breukelen blijven en kruipen we weer een stukje omhoog. Aanvang 14.30 uur.