Winst voor C4 in beker tegen Altius

altius.jpg

Op een zonovergoten sportpark aan de Broekdijk moest onze C4 aantreden tegen Altius C4 voor een bekerwedstrijd. Altius C4 is ook in de competitie tegenstander. Een goede gelegenheid dus om de krachten hier te meten. Tijdens de warming-up viel al op dat er in dit team behoorlijk wat lengte zit, een paar grote stevige jongens. Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers. De C4 stond stevig onder druk en wist maar af en toe op de helft van Altius te verschijnen. Een uitbraak over rechts werd verwerkt tot corner. Zoals afgesproken met de coach een korte corner van Mathijs op Lukas waaruit Mathijs met een mooi schot de bal in de korte hoek krulde: 1-0.

Daarna kreeg de C4 meer zelfvertrouwen en trok het spel naar zich toe met aardige combi’s op links en rechts, slimme loopacties en steekpasses middendoor. Lars en Mathijs waren een paar keer dicht bij de tweede treffer, maar steeds kon de keeper op het nippertje de bal controleren. Een hoge bal vanuit het midden werd door Lukas slim met het hoofd over zijn verdediger gekopt, waarmee hij zichzelf vrij voor de keeper speelde en goed afmaakte: 2-0. Even later werd Michael rond de middenlijn zeer stevig, maar regelementair tegen de grasmat gewerkt. Hij belandde op een verkeerde manier op zijn pols en bleef liggen, terwijl het spel doorging.

Altius combineerde door de verdediging heen die wat verbouwereerd was omdat de scheidrechter het spel niet stillegde. Justin bleef echter alert en wist de bal op de doellijn te stoppen. Langs de zijlijn werd gedacht dat het een tegendoelpunt was, maar gelukkig volgde er dus een doeltrap. Enkele minuten later werd Lukas op rechts te veel vrijgelaten. Zijn schot zeilde hoog in het dak over de keeper heen in het doel: 3-0. Altius liet zich echter niet zomaar opzijzetten. Er volgden wat omzettingen en er werd nog feller op de bal gejaagd. Een van de middenvelders van Altius startte een rush. Er werd hem te weinig tegenstand geboden en hij wist zijn solo af te ronden met een doelpunt: 3-1. De druk van Altius bleef en kort vóór rust werd het via een geweldig hard indraaiend schot vanaf links toch nog gescoord: 3-2. Justin blesseerde hierbij helaas zijn pols.

In het zonnetje werd genoten van de rust en werden de mannen weer op scherp gezet. In het doel zou Sam de taak van Justin overnemen. Ook Altius had de te volgen tactiek goed doorgesproken. Want na rust werd er feller gespeeld en beter gebruikgemaakt van de ruimtes. Duidelijk was dat de goal van FC Breukelen vanaf afstand onder schot moest worden genomen. Met name van rechts volgden een aantal poeiers, maar of ze vlogen over dan wel werden ze door Sam uit de lucht geplukt.

Ook de C4 wist soms aardig op te rukken, maar ook daar stond het vizier niet helemaal op scherp. Totdat Roman de gebruikelijke rust bewaarde, aanlegde en met een prima schot voor de vierde goal zorgde: 4-2. Zoals viel te verwachten, volgde er een slotoffensief van Altius. Over de rechterflank gingen ze op zoek naar de aansluiting. Jurriaan, Mathijs, Bitoe en Jeroen hielden lang stand, maar konden helaas niet verhinderen dat de rechtsbuiten van Altius nogmaals mocht aanleggen voor een doeltreffend schot: 4-3. Ondanks de volgende aanvallende aspiraties van beide zijden werd het eindsignaal bereikt bij deze stand. De mannen van de C4 hebben laten zien ook tegen stevigere tegenstanders hun mannetje te staan. Prima gedaan, kerels. Dat belooft ook als we Altius C4 in onze competitie tegenkomen een mooie partij te worden.

24 september 2011, FC Breukelen C4 - Altius C4 4-3 (3-2) 1-0 Mathijs; 2-0 Lukas; 3-0 Lukas; 3-1 Altius; 3-2 Altius; 4-2 Roman; 4-3 Altius.