Voorbeschouwing Vitesse Delft 1 - FC Breukelen 1

logo_vitesse_delft.jpg

Beide teams zullen de competitiestart iets anders hebben voorgesteld, want FC Breukelen wandelde fris en fruitig door de voorbereiding heen en amuseerde het publiek met goed voetbal en veel doelpunten. Ook tegenstander Vitesse Delft zal niet hebben verwacht dat het na twee wedstrijden onder aan de ranglijst zou staan, omdat men vorig seizoen nog uitkwam in de hoofdklasse en eigenlijk zo snel mogelijk weer terug wil naar dat niveau.

Het in 1933 opgerichte Vitesse Delft is een grote onbekende voor FC Breukelen en de bezoekjes van de Breukelse scouts moeten dan ook zorgen voor enige tactische info over de tegenstander. De eerste twee wedstrijden werden ongelukkig verloren en kenmerkten zich door een dominerend Vitesse Delft dat echter de vele kansen onbenut liet. Zelfs tegen titelkandidaat nummer één, FC Gravenzande, was Vitesse Delft beter, maar ging toch met 0-1 onderuit.

FC Breukelen was tijdens de eerste 150 minuten competitievoetbal niet te vergelijken met de geoliede machine uit de bekercompetitie. Maar net toen de supporters zich afvroegen of de ploeg wel wist dat de competitie imiddels was begonnen, kwam de trein op gang en werd FC Rijnvogels in 30 minuten onder de voet gelopen, waardoor er nog een gelijkspel uit het vuur kon worden gesleept. In de laatste minuten had FC Breukelen zelfs de overwinning nog binnen kunnen halen, maar drie man op rij weigerden binnen één minuut tijd de trekker over te halen.

Deze laatste fase lieten de wit-oranje leeuwen zien over gevaarlijke aanvallers te beschikken en speelde het hele team met het hart. De strijdlust werd gecombineerd met goed voetbal en een sterke conditie, en deze ingrediënten moeten voldoende houvast geven voor de zware uitwedstrijd in Delft. Aanvang 14.30 uur.