FC Breukelen 2 morst dure punten

Nadat het tweede elftal de eerste competitiewedstrijd uit bij s.v. Marken met 2-4 had gewonnen, werd het vizier gericht op de eerste thuiswedstrijd van de competitie. s.v. Argon 2 kwam op bezoek en zou het FC Breukelen traditioneel lastig maken. De man in vorm is Maikel Goossens die bij de gewonnen wedstrijd tegen Marken drie goals voor zijn rekening nam en al weken aan de lopende band scoort. De vraag was of hij dit tegen Argon opnieuw kon waarmaken.

Apathisch begin

FC Breukelen begon apathisch aan de wedstrijd en dit had als resultaat dat Argon de bovenliggende partij was in de beginfase. Het doel van Sander Mur werd meerdere keren onder vuur genomen, maar Argon bleek ongelukkig in de afwerking. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam FC Breukelen steeds beter in het spel en zo kwamen er ook kansen voor de thuisploeg. Toch was het Argon dat op voorsprong kwam uit een corner die geheel vrijstaand kon worden ingekopt: 0-1. FC Breukelen reageerde door steeds meer de aanval te zoeken en dit leidde vlak voor rust tot een penalty. Emiel Schnell heeft zijn uiterst secure schot de afgelopen weken al vaker getoond en besloot daarom de penalty voor zijn rekening te nemen. Deze verdween netjes in de hoek en zo ging FC Breukelen toch nog met 1-1 de rust in.

Wakker na tweede tegentreffer

Na de rust bleef het een wedstrijd waarvan de winnaar moeilijk te voorspellen was. Beide ploegen kregen kansen om op voorsprong te komen, maar het was opnieuw Argon dat op voorsprong kwam. De vrije trap op zo’n twintig meter van het doel werd kiezelhard in de touwen geschoten en zorgde voor een 1-2 tussenstand. De tweede tegentreffer opende de ogen van de thuisploeg en een periode van druk op het doel van de tegenstander was het gevolg. Het regende kansen voor FC Breukelen, maar ook Argon kwam er op de counter nog een aantal keer gevaarlijk uit. Maikel Goosens poogde het zestienmetergebied te penetreren en haalde prachtig uit met zijn chocoladebeen. De bal verdween prachtig in de verre kruising en was bovendien de felbegeerde gelijkmaker: 2-2. Ondanks dat er nog enkele kansen ontstonden, bleef het bij 2-2, een uitslag die over de hele wedstrijd terecht leek te zijn.

Teleurstelling over gelijkspel

Toch was het een enigszins teleurstellend resultaat voor het tweede elftal van FC Breukelen, ook omdat het in de tweede helft zoveel kansen om zeep had geholpen. Het spel van deze ploeg is bij vlagen zeer verzorgd, maar de ploeg is nog niet in staat om een gehele wedstrijd de concentratie vast te houden. Hierdoor kennen de wedstrijden vaak twee gezichten en het is aan de withemden om te laten zien dat er ook negentig minuten kan worden gepresteerd. Aankomend weekend is de eerste kans om dit te laten zien tegen s.v. Geinoord 2. FC Breukelen zal naar Nieuwegein afreizen om daar hopelijk drie punten aan het totaal toe te voegen.

10 september 2011, s.v. Argon 2 - FC Breukelen 2 2-2 (0-1)

0-1 s.v. Argon

1-1 Emiel Schnell

1-2 s.v. Argon

2-2 Maikel Goossens